Hlavní obsah

Bayern prohrál s Hamburkem a titul neobhájí

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 31. kola doma nečekaně prohráli s Hamburkem a přišli tak tři kola před koncem o možnost obhájit titul v Bundeslize. To Stuttgart zvítězil v 31. kole německé ligy na hřišti posledního Mönchengladbachu 1:0 a dostal se na druhé místo o bod za vedoucí Schalke. O jedinou branku zápasu se osm minut po změně stran postaral německý reprezentant Hilbert.

Článek

Bayern tak prohloubil svojí krizi a pomohl Hamburku udělat rázný krok k záchraně. Na sestupové pozice má Hamburk tři kola před koncem šestibodový náskok. Bayern naopak ze čtvrté příčky ztrácí na čelo již devět bodů.

Bayern sice začal dobře a díky brance útočníka Pizarra se ujal vedení. Hamburk, v jehož sestavě opět nechyběl český reprezentant David Jarolím, však po změně stran zabojoval a kapitán Van der Vaart střelou k tyči vyrovnal. Za dalších šest minut obrana Bayernu opět chybovala a bývalý hráč bavorského celku Guerrero zajistil Hamburku cenou výhru.

Výhry se nedočkal Norimberk, který doma jen remizoval 1:1 s Wolfsburgem. Hosté šli do vedení po brance polského střelce Krzynóweka, ovšem dělbu bodů zajistil Wolf. Norimberku patří pátá příčka, ale může ho přeskočit Leverkusen, který odehrál o zápas méně. Český reprezentant Jan Polák odehrál v dresu Norimberku celé utkání, když na pozici defenzivního záložníka nahradil potrestaného Tomáše Galáska.

Dva přesně zahrané přímé kopy v podání švýcarského střelce Freie přinesly Dortmundu výhru 2:0 nad Frankfurtem. Dortmund se tak zřejmě již zachránil, neboť odskočil týmům ohroženým sestupem na pětibodový rozdíl. Frei se s 15 góly posunul na druhé místo tabulky střelců za Gekase z Bochumi.

Bundesliga - 31. kolo:
Bayern Mnichov - Hamburk 1:2 (35. Pizarro - 71. Van der Vaart, 76. Guerrero), Cáchy - Hertha Berlín 0:4 (7. Gilberto, 48. Gimenez, 77. Pantelič, 80. Bastürk), Dortmund - Frankfurt 2:0 (39. a 66. Frei), Mohuč - Hannover 1:2 (81. Zidan - 26. Bruggink, 50. Jankov), Mönchengladbach - Stuttgart 0:1 (53. Hilbert), Norimberk - Wolfsburg 1:1 (23. Wolf - 18. Krzynówek).

Reklama

Související témata: