Hlavní obsah

Vítám další Čechy v bundeslize, jen já nemám v Hoffenheimu ani Slováka, reptá Kadeřábek

Hoffenheim

Minulá sezona pro ně skončila kvůli nevydařenému závěru zklamáním. Fotbalisté Hoffenheimu skončili v bundeslize až devátí a na poháry nedosáhli. „Snad se do Evropy zase vrátíme,“ přeje si český reprezentant Pavel Kadeřábek. Exsparťanský obránce začíná v Německu svou pátou sezonu. Jeho tým otevře soutěž v neděli na stadionu Frankfurtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Pavel Kadeřábek po výhře nad Bulharskem.

Článek

Česká kolonie v bundeslize se rozrostla o Tomáše Koubka a Marka Suchého, kteří přišli do Augsburgu.

„Jsem rád, že se další Češi dostali do bundesligy. Ještě bych uvítal nějakého u nás v Hoffenheimu, ale nemám štěstí. Zatím jsem tu neměl ani Slováka," reptá s úsměvem Pavel Kadeřábek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Suchý s Koubkem začali nové angažmá dost nešťastně.

„Když vypadli v poháru s týmem ze čtvrté ligy, tak jsem Koubasovi psal, že ho vítám v Německu... Hned začínají na Dortmundu, takže se s pravou bundesligou potká rovnou na začátku. Je to něco jiného než v Čechách, ale oba jsou otrkaní a všechno zvládnou," ujišťuje Kadeřábek.

Sezonu začal gólem

Hoffenheim se přes léto změnil. Do Lipska odešel úspěšný trenér Julian Nagelsmann a na jeho místo přišel Nizozemec Alfred Schreuder. Odešli také tři klíčoví hráči Joelinton, Kerem Demirbay a Nico Schulz, za které klub inkasoval dohromady 100 milionů eur. Část pak investoval do příchodů Roberta Skova z Kodaně a Ihlase Beboua z Hannoveru. Na hostování se vrátil německý reprezentant Sebastian Rudy.

Český reprezentant by měl patřit k oporám. Sezonu začal dobře, vstřeleným gólem přispěl v poháru k postupu přes třetiligový tým Würzburger Kickers, který padl až po penaltovém rozstřelu.

„Musím se snažit svou pozici stále držet a budovat, což není jednoduché. Hlavně abych předváděl solidní výkony po celou sezonu, což je nejdůležitější," přeje si.

Běžec a sprinter

Kadeřábek patří v bundeslize mezi nejvíc sprintující hráče soutěže.

„Statistiky moc nesleduji. Vím jen, že mám nejvíce naběhaných kilometrů z hráčů v Hoffenheimu. Ale dokážu si dobře představit, že patřím mezi nejvíce sprintující hráče. Ve sprintu jsem celkem často," uculuje se.

Poháry jeho tým letos nehraje. Více sil by tak odchovanci Sparty mělo zbýt pro kvalifikaci mistrovství Evropy.

„Teď na podzim je hodně zápasů reprezentace, hraje se v podstatě každý měsíc. Hlavně následující sraz pro nás bude hodně těžký a důležitý. Těším se stejně jako vždy, kdy mohu reprezentovat," poukazuje Kadeřábek na duely v Kosovu a Černé Hoře.

Reklama

Související témata: