Hlavní obsah

Slovák Németh bude působit v Cáchách i po sestupu

CÁCHY

Slovenský fotbalista Szilárd Németh zůstane v týmu Alemannia Cáchy i po sestupu do druhé ligy, přestože jeho kontrakt platil pouze na nejvyšší soutěž. Podle oficiální internetové stránky klubu se devětadvacetiletý ofenzivní hráč rozhodl navzdory klauzuli ve smlouvě umožňující mu odchod zachovat mužstvu věrnost.

Článek

Osmapadesátinásobný reprezentant působil v Alemannii od loňského srpna, nicméně většinu sezóny promarodil. Bývalý hráč pražské Sparty totiž nejprve dostal zápal plic a v listopadu mu lékaři diagnostikovali dokonce plicní embolii. I po relativním uzdravení se dlouho nemohl Németh k fotbalu vrátit, neboť by v případě srážky či kontaktu s protihráčem riskoval kvůli užívání léků na ředění krve vnitřní krvácení.

V sobotu se slovenský Fotbalista roku 2000 konečně dočkal prvního ligového utkání od 21. října a dokonce svůj návrat ozdobil gólem. Po remíze 2:2 s Wolfsburgem však Cáchy v lize zachrání jen zázrak, v posledním ligovém kole by totiž svěřenci trenéra Michaela Frontzecka museli zvítězit v Hamburku o 14 gólů.

Reklama

Související témata: