Hlavní obsah

V ulicích Stuttgartu slavily fotbalový titul statisíce fanoušků

STUTTGART

V ulicích Stuttgartu slavilo v sobotu v noci prvenství VfB v bundeslize na čtvrt miliónu fanoušků. Shromáždění šťastných fotbalových příznivců, kteří se mistrovských oslav dočkali po patnácti letech, se přitom v centru města obešlo bez výrazných výstřelků. Policie nicméně předběžně zatkla 19 lidí, vesměs za potyčky vyvolané v důsledku přílišné konzumace alkoholických nápojů.

Článek

Tým šampiónů si vychutnal vítěznou jízdu v patnácti kabrioletech, která se oproti plánu výrazně protáhla, protože špalír luxusních i historických vozů se zaplněnou silnicí prostě nemohl k připravenému obřímu pódiu na náměstí Schlossplatz prodrat. Na sotva šestikilometrovou trasu měli stuttgartští fotbalisté vyhrazenou zhruba hodinu, doba se ale takřka ztrojnásobila.

Když pak nakonec policie odklonila průvod kvůli zcela ucpané ulici, předstoupili fotbaloví hrdinové před fanoušky až půl hodiny před půlnocí. I tak se mistři dočkali frenetického přijetí a pustili se s fanoušky do oslavných chorálů a zpěvu hiphopových písní s místní kapelou Fantastische Vier, zatímco oblohu rozzářil ohňostroj.

V Gelsenkirchenu, kde v sobotu ani výhra nad Bielefeldem nepomohla týmu Schalke k titulu, byla situace nepoměrně klidnější. I tak se ale zhruba 12 000 fanoušků sešlo v ulicích, aby společně oslavili alespoň přímý postup do Ligy mistrů, který tým uhájil před Brémami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články