Hlavní obsah

Bayern Mnichov posílí obránce Jansen a zřejmě Ribéry

MNICHOV

Vedení Bayernu Mnichov podepsalo smlouvu s jednadvacetiletým obráncem německé fotbalové reprezentace Marcellem Jansenem. Ten do bavorského velkoklubu přišel ze sestoupivší Borussie Mönchengladbach. Na cestě do Bayernu je podle informací agentury SID také záložník Olympique Marseille Franck Ribéry.

Článek

V klubu, v němž začal s vrcholovou kariérou, měl Jansen ještě rok smlouvu. Po pádu do druhé bundesligy však zvolil odchod a podepsal čtyřletý kontrakt v Bayernu.

Čtrnáctinásobný reprezentant, který odehrál i letošní kvalifikační zápas v Praze proti českému výběru, je čtvrtou jistou posilu Bayernu. Německý klub, který v nepovedené sezóně přišel o start v příštím ročníku Ligy mistrů, už získal Hamita Altintopa, Jana Schlaudraffa a Ernesta Sosu.

Rozsáhlá přestavba kádru však podle německých médií ještě zdaleka nekončí. Další posilou by se měl stát objev loňského MS Ribéry, který se už údajně dohodl na smlouvě na příští sezónu.

Německý klub by měl za čtyřiadvacetiletého Francouze zaplatit 15 miliónů eur (téměř 425 miliónů korun). Vedení Bayernu tuto informaci nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo.

Reklama

Související témata: