Hlavní obsah

Galásek, Polák a Nikl vyhráli s Norimberkem Německý pohár

BERLÍN

Čeští fotbalisté Tomáš Galásek, Jan Polák a Marek Nikl z Norimberku se mohou radovat ze zisku Německého poháru. Jejich tým v sobotu uspěl ve finále a porazil ligového mistra Stuttgart 3:2 po prodloužení. Rozhodující branku vstřelil ve 108. minutě dánský záložník Jan Kristiansen. Norimberk tak získal pohár počtvrté v historii, poprvé od roku 1962.

Článek

Vedení se přitom ujal Stuttgart, když si za obranu naběhl Cacau, zpracoval si míč na prsou a kolem brankáře skóroval. Pak však brazilský útočník předvedl zkrat a v 31. minutě udeřil soupeře do břicha, za což si vysloužil červenou kartu. To již bylo za stavu 1:1, jelikož slovenský střelec Norimberku Marek Mintál využil centru z pravé strany a z malého vápna srovnal.

Ani Mintál však zápas nedohrál, jelikož mu ještě v první půli prošlápl nohu Meira a nejlepší slovenský fotbalista roku 2005 byl odvezen s poraněnými kolenními vazy do nemocnice. Své místo přepustil Polákovi. Ve finále se tak představili všichni tři čeští hráči Norimberku, jelikož v základní sestavě nastoupili Galásek a Nikl.

Krátce po změně stran poslal Norimberk do vedení hlavou Engelhardt a přiblížil svůj tým k výhře, ovšem deset minut před koncem druhé půle byl faulován střídající Gomez, Pardo z penalty srovnal a poslal zápas do prodloužení. V něm již byl lepší Norimberk a svou převahu korunoval vítěznou brankou, o kterou se střelou z 28 metrů postaral Kristiansen.

Německý pohár - finále
Norimberk - Stuttgart 3:2 po prodl. (27. Mintál, 47. Engelhardt, 108. Kristiansen - 20. Cacau, 80. Pardo z pen.).

Reklama

Související témata: