Hlavní obsah

Bayern by rád přetáhl Ujfalušiho z Fiorentiny

MNICHOV

Reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši by se mohl po třech letech vrátit do Německa. O devětadvacetiletého českého fotbalistu má podle magazínu Kicker velký zájem bavorský velkoklub Bayern Mnichov, který v úterý získal z Fiorentiny už Ujfalušiho spoluhráče, italského kanonýra Luku Toniho.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši

Článek

Ujfaluši strávil v bundeslize tři a půl roku ve službách Hamburku, za který odehrál 105 ligových zápasů. Z německého přístavu odešel do Fiorentiny v létě 2004 po mistrovství Evropy v Portugalsku a smlouvu tam má ještě na jednu sezónu.

V týmu z Florencie patří k lídrům a v zimě se nechal slyšet, že se mu z toskánské metropole odcházet nechce. Podle Kickeru se Fiorentina na rozdíl od Toniho nebude chtít Ujfalušiho vzdát. Do Itálie odcházel za sedm a půl miliónu eur, nynější cena pilíře zadních řad české reprezentace se odhaduje na deset miliónů.

Ať už by Ujfaluši ve Fiorentině zůstal, nebo se stěhoval do Mnichova, v příští sezóně by si zahrál Pohár UEFA. Bayern skončil v bundeslize čtvrtý, Fiorentina v Serii A i po bodovém odpočtu za účast v aféře s ovlivňováním zápasů o místo níže. V italském klubu by se měl nově potkávat s dvěma českými nadějemi Janem Hablem a Ondřejem Mazuchem.

Reklama

Související témata: