Hlavní obsah

Augsburg - Frankfurt 2:1Šlágr mezi Lipskem a Bayernem skončil remízou, Schick nehrál

Aktualizováno

Čtyři čeští fotbalisté nastoupili v sobotním programu čtvrtého kola německé ligy v základní sestavě svých týmů. Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie odehráli při vítězství Brém 2:1 nad Unionem Berlín celé utkání. Mezi tyčemi Augsburgu opět nechyběl Tomáš Koubek a 69 minut odehrál záložník Jan Morávek. Augsburg porazil 2:1 Frankfurt.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Radost fotbalistů Lipska ve šlágru s Bayernem.

Článek

Šlágr kola mezi Lipskem a Bayernem Mnichov skončil nerozhodně 1:1. Poprvé se na střídačce svého nového klubu objevil útočník Patrik Schick, do zápasu ale v dresu Lipska nezasáhl.

Skóre otevřel už v páté minutě Robert Lewandowski, který s přehledem zakončil samostatný únik. Zhruba o půlhodinu později si polský kanonýr už stavěl míč na penaltový puntík, sudí Stegemann ale nakonec pokutový kop po konzultaci s videem odvolal. Penaltu ale nařídil těsně před pauzou na druhé straně a Forsberg se nemýlil.

Lipsko zůstává s deseti body v čele soutěže, ačkoliv poprvé ztratilo. Bayern zažívá nejhorší vstup do ligového ročníku od sezony 2014/15, kdy rovněž získal ze čtyř kol osm bodů.

V utkání Werderu Brémy s Unionem Berlín byly k vidění dvě brzké penalty. V páté minutě otevřel skóre z pokutového kopu Klaassen a ve 14. minutě poslal Pavlenku k druhé tyči Andersson. Dvě penalty nařídil v historii bundesligy rychleji jen sudí v utkání Bochum - Mannheim před třiceti lety.

Třetí penaltou zápasu mohl v 55. minutě strhnout vedení na stranu Brém znovu Klaassen, tentokrát ale proti Gikiewiczovi neuspěl. Z následného rohového kopu rozhodl o druhé výhře Werderu za sebou hlavou Füllkrug.

Nervózní závěr utkání přinesl červenou kartu pro domácího Subotiče a na druhé straně pro Sahina, skóre už se ale nezměnilo.

Augsburg vykročil k prvnímu vítězství v sezoně už v úvodním poločase a po trefách Richtera a Niederlechnera vedl o dva góly. V 73. minutě snížil Paciencia, na vyrovnání se už ale Frankfurt nezmohl.

V tu chvíli už nebyl na hřišti Morávek, jehož vystřídal Oxford. Zraněný Marek Suchý nebyl ani na lavičce Augsburgu.

Dortmund vyhrál doma s Leverkusenem 4:0 a svého soupeře porazil na svém stadionu popáté v řadě o více než tři branky. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Reus, jednou se trefil Alcácer. Španělský útočník potvrdil vynikající formu v úvodu sezony, v osmi soutěžních utkáních zaznamenal deset branek.

Hertha Berlín prohrála v Mohuči 1:2 a s jedním bodem zůstává na na dně tabulky. Záložník Vladimír Darida strávil celý zápas na lavičce Herthy.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:
Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:1 (35. Richter, 43. Niederlechner - 73. Paciencia)
Dortmund - Leverkusen 4:0 (51. a 90. Reus, 28. Alcácer, 83. Guerreiro)
Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 0:1 (14. Pléa)
Mohuč - Hertha Berlín 2:1 (40. Quaison, 88. St. Juste - 83. Grujič)
Union Berlín - Brémy 1:2 (14. Andersson z pen. - 5. Klaassen z pen., 55. Füllkrug)
Lipsko - Bayern Mnichov 1:1 (45.+3 Forsberg z pen. - 3. Lewandowski).

Reklama