Hlavní obsah

Gólman Laštůvka bude zřejmě hostovat v Bochumi

BOCHUM

Český fotbalový brankář Jan Laštůvka bude v příští sezóně zřejmě chytat za bundesligovou Bochum. Čtyřiadvacetiletý gólman, který stále patří Šachtaru Doněck, by mohl být do německého klubu zapůjčen na hostování poté, se vrátil z působení v londýnském Fulhamu. ČTK to řekl Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Podle Zíky bude dohoda definitivně uzavřena až počátkem příštího týdne. "Zatím nelze označit hostování za uzavřené, ale je na velmi dobré cestě. K uzavření smlouvy by mělo dojít přímo v Německu," řekl manažer, podle kterého půjde nejspíš o roční hostování.

V Šachtaru doplatil karvinský odchovanec na přetlak mezi cizinci, podle nařízení ukrajinského svazu totiž za každý tým musí hrát minimálně čtyři Ukrajinci a jedno z povinných míst Doněck hodlá znovu zaplnit brankářem. "Hlavně potřebuju chytat, poslední sezóna nebyla zrovna moc dobrá. Moc důležité pro mě bylo to, že Bochum o mě měla opravdu velký zájem. Pro gólmana je důležité cítit důvěru," řekl ČTK Laštůvka.

Kuriózní je, že stejně jako ve Fulhamu střídá v novém působišti krajana Jaroslava Drobného. Ten vloni na podzim kvůli Laštůvkovi musel hledat jiné angažmá, teď po vydařeném jarním působení v Bochumi přešel ke konkurenci do Herthy Berlín. Bochum si místo něj vyhlédla právě bývalého ostravského brankáře.

"Ještě jsem z klubu s nikým nemluvil. V neděli musím na Ukrajinu vyřídit nějaké formality a další týden bych se měl hlásit v Německu," uvedl Laštůvka, o kterého se nedávno zajímal i nováček Premier League z Birminghamu.

Bochum skončila v uplynulé sezóně německé ligy osmá, v příštím ročníku klub ze svých ambicí nehodlá slevit. Laštůvka nebude v kabině z Čechů sám, v kádru jsou i záložník Filip Trojan a obránce Pavel Drsek.

Reklama

Související témata: