Hlavní obsah

Svěrkoš možná v Mönchengladbachu skončí, sleduje ho i Sparta

MÖNCHENGLADBACH

Český fotbalista Václav Svěrkoš možná během letního přestupního období ukončí své působení v německém klubu Borussia Mönchengladbach, kam se vrátil po jarním hostování v Austrii Vídeň. Někdejší opora Baníku Ostrava řeší co dál a jednou z možností je i návrat do české ligy. Situaci okolo nadaného fotbalisty sleduje i Sparta Praha, která dosud nezískala žádného nového útočníka, přestože to avizovala.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

Budoucnost Svěrkoše v Německu je značně nejistá, což netají ani hráčův agent Pavel Zíka. "V současné chvíli skutečně řešíme další Vaškovu budoucnost. Nejdříve ale musíme dospět k dohodě s jeho mateřským klubem, kterým je stále Borussia Mönchengladbach. Až pak bychom se mohli poohlížet, jak řešit další kariéru. Jednou z možností je samozřejmě i návrat do české ligy," řekl ČTK agent.

V zákulisí se už spekuluje, že zájemcem by byla Sparta, která shání nejméně jednoho útočníka. "Situaci okolo Svěrkoše sledujeme, ale zatím neděláme žádné zásadní kroky," uvedl v neděli večer mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Třiadvacetiletý Svěrkoš odešel do Mönchenladbachu v roce 2003, ale po nadějném začátku se jeho kariéra zadrhla. V roce ho klub poslal na nevydařené hostování v Hertě Berlín, letošní jaro strávil v Austrii Vídeň. V bundeslize stačil odehrát 86 zápasů a vstřelil 17 branek, v Rakousku sehrál sedm zápasů.

Reklama

Související témata: