Hlavní obsah

Anderlecht touží po Polákovi, už předložil Norimberku nabídku

NORIMBERK/BRUSEL

Český fotbalový reprezentant Jan Polák by mohl po dvou letech odejít z Norimberku. O šestadvacetiletého záložníka má eminentní zájem belgický velkoklub Anderlecht Brusel. Informaci, kterou ve středu přinesl belgický list Het Laatste Nieuws, potvrdil hráčův manažer Pavel Paska.

Článek

Jak list uvádí, manažer Anderlechtu Herman Van Holsbeek už v úterý se sportovním ředitelem Norimberku Martinem Baderem o Polákovi jednal. Třicetinásobný český reprezentant má ovšem v německém týmu smlouvu až do roku 2009, kterou podepsal před dvěma lety po svém příchodu z Liberce.

Nabídku potvrdil i Paska, jehož společnost ISM reprezentačního záložníka zastupuje. "Nabídku jsme dnes už oficiálně obdrželi a je překvapivá. Budeme nad ní s hráčem přemýšlet," řekl ČTK Paska.

Belgický mistr Anderlecht je po skončení sezóny podle všeho druhým vážným zájemcem o Polákovy služby. Před měsícem informovaly německé agentury o tom, že se účastník mistrovství světa ocitl v hledáčku Galatasaraye Istanbul, jenž byl ochoten zaplatit nejméně 1,5 miliónu eur (asi 42,5 miliónu korun).

Vedení zatím nerozhodlo 

Anderlecht se dosud při hledání posily do středové řady soustředil na Argentince Leandra Somozu ze španělského Villarrealu. Jednání ale zatím nikam nevedla, a tak bruselský klub obrátil pozornost k Polákovi. Nicméně manažer belgického klubu v úterý večer zdůraznil, že zatím není nic rozhodnuto. "Máme i jiné alternativy a k přestupu nedojde zítra," řekl listu Le Soir.

V Anderlechtu je nyní brankářskou jedničkou Čech Daniel Zítka. V kádru je i středopolař Martin Kolář, který však poslední dvě sezony strávil na hostování ve Stoke City, Westerlo a Ajacciu. Nyní trénuje s Anderlechtem, ale podle Le Soir bude zřejmě opět hostovat v jiném klubu.

Reklama

Související témata: