Hlavní obsah

Bild: Skandální Šimák je zase tady!

BERLÍN

Tradičně razantním titulkem oznamuje v pátek nejčtenější německý deník Bild návrat starého známého Jana Šimáka do německého fotbalu. Někdejší obrovský talent ve čtvrtek navečer podepsal smlouvu s druholigovým klubem Carl Zeiss Jena, kam odchází ze Sparty. "Skandální Šimák je zase tady," napsal Bild s připomínkou, že někdejší hráč bundesligy sehrál za Hannover a Leverkusen 28 zápasů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák (vlevo) na archivním snímku v dresu Sparty.

Článek

Zatímco ve čtvrtek německá média psala o 300 000 až 400 000 eur odstupného, podle Bildu osmadvacetiletý Šimák přestoupil za 500 000 eur (14 miliónů korun).

"Z přestupu mám radost, protože ve Spartě už jsem nehrál," cituje Bild Šimáka, kterého také označuje za "bývalou skandální hvězdu" a jeho dosavadní kariéru za "jízdu na horské dráze". Na počátku desetiletí německá média za Šimákova dřívějšího působení v bundeslize barvitě líčila hráčův talent a nakonec především jeho problémy s disciplínou a životosprávou včetně alkoholu a gamblerství.

Šimák už ve Spartě nebyl ani zařazen do letní přípravy prvního týmu a dostal povolení vyjednávat o odchodu. Velmi o něj usiloval hamburský klub St. Pauli, ale se Spartou se nedomluvil na odstupném.

Reklama

Související témata: