Hlavní obsah

Borussia před duelem se Slavií shrábla miliardy

Oblékají dres stejného výrobce a 10. prosince se na vestfálském stadionu Signal Iduna Park utkají v závěrečném podzimním duelu Ligy mistrů. Zatímco fotbalisté Dortmundu dvě kola před koncem skupiny F usilují o udržení či vylepšení druhé postupové příčky, Slavia z poslední příčky kouká spíš na třetí místo a postup alespoň do jarní části Evropské ligy. Její poslední soupeř ve skupině se teď každopádně řádně napakoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dortmundu Jadon Sancho (vlevo), Raphael Guerreiro a Achraf Hakimí oslavují během utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Slavie Praha.

Článek

Sešívaní příští týden hostí milánský Inter a Borussia hraje v Barceloně, takže nelze předpovědět, za jaké konstelace proti sobě v prosinci v Dortmundu oba týmy nastoupí. Začátkem října Borussia v Edenu zvítězila 2:0.

Německý gigant si teď každopádně finančně polepšil. Borussia se dohodla na nové spolupráci se společností Puma a uzavřela s ní smlouvu za 250 milionů eur.

Výši kontraktu zveřejnil deník Bild. Smlouva platí do roku 2028 a v přepočtu tedy klubu přinese celkem 6,391 miliardy korun!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dortmundu Roman Bürki se chstá chytit míč, dobíhá Nicolae Stanciu ze Slavie a Manuel Akanji z Dortmundu během utkání základní skupiny Ligy mistrů v Praze.

„Puma je již dlouho nejen dodavatelem a sponzorem BVB, ale také významným akcionářem našeho klubu. Partnerství se rozrostlo a jde nad rámec běžného obchodního vztahu a v nadcházejících letech chceme do našich společných výsledků přidat další kapitolu," libuje si Hans-Joachim Watzke, předseda představenstva klubu.

Slavii bude v Dortmundu podporovat vyprodaný sektor pro fanoušky hostů, vstupenky zmizely v předprodeji během okamžení.

Reklama

Související témata: