Hlavní obsah

Pecka si pro korunu krále střelců nepřijede, čeká ho derby

CÁCHY/PRAHA

Král střelců Luboš Pecka si měl v pondělí v Praze převzít první velkou individuální trofej. Místo toho ho čeká v druhé německé fotbalové lize v dresu Cách prestižní derby s Kolínem nad Rýnem. Kdyby byl v reprezentaci, tak by v Praze nechyběl. Jenže zmeškat hned v úvodu zápas svého nového klubu, by prý také nebylo dobré.

Foto: Jan Škrle

Luboš Pecka s rodinou

Článek

"Je mi trochu líto, že jsem už podruhé přišel o nominaci kvůli ligovému utkání. Loni na podzim to bylo za Mladou Boleslav, když se reprezentace chystala na Dány, teď v Cáchách znovu. Ale s trenérem Brücknerem jsme se takhle domluvili. Nemělo by smysl, abych po utkání jel v úterý do Vídně a pak zase hned zpátky. Asi bych nebyl moc užitečný," vysvětlil novinářům Pecka.

Zatím si zvyká na nové prostředí. Odehrál osmdesát minut v jednom ligovém utkání. "Ale do žádné šance jsem se nedostal. Chvilku to bude trvat, než se adaptuji. Nikdo tu na mne zatím netlačí, že to musí být hned. Také se učím německy a základním pokynům trenéra a spoluhráčů už docela rozumím," řekl Pecka. V Německu už má i manželku a obě děti. "Takže už je to veselejší. Byt jsme našli docela rychle," dodal český kanonýr.

Na trůn ho v minulém ročníku vyneslo šestnáct gólů, víc než dali předchozí králové střelců. "Jsem za ně rád, ale mohlo jich být víc. Dost šancí jsem spálil. Špičkový kanonýr evropských parametrů by jich měl dát přes dvacet," domnívá se Pecka.

V české lize už po přestupu do Německa další nedá a odpověď na otázku, kdo bude jeho nástupcem na uprázdněném trůnu, prý vůbec není jednoduchá. "To se těžko odhaduje, odešli i další střelci. Myslím si ale, že by to mohl být sparťan Došek. Vyskočit nahoru však může někdo jiný, dobře začali teplický Fenin, ostravský Svěrkoš nebo slávista Vlček," všiml si Pecka.

A kdo nahradí jeho góly v Mladé Boleslavi? "Pochopitelně její hru na dálku sleduji. Věřím, že střeleckou mušku najdou hlavně Kysela s Táborským a 'Bolce' pomůžou nahoru," uvedl Pecka.

Reklama

Související témata: