Hlavní obsah

Brémy trápí marodka, zájem o Fenina se zvyšuje

Fotbalisty Werderu Brémy stále sužuje obrovská marodka. Na ní je celkem devět hráčů, z toho hned čtyři útočníci. Trenér Thomas Schaaf má pro víkendový zápas s Norimberkem k dispozici jen dva zdravé útočníky a bude muset sáhnout do rezervního týmu. Proto se snaží podle německých zdrojů urychleně dotáhnout přestup českého talentu Martina Fenina.

Článek

Podle všeho dostane v základní sestavě více prostoru i Feninův rakouský protějšek Martim Harnik, který už do kádru Werderu patří. Dva dvacetiletí nejžhavější adepti na místo v brémském útoku mají hodně společného. Nedávno se spolu střetli v semifinále mistrovství světa, ve středu oblékli poprvé dres svých národních týmů. Ve vzájemném přípravném duelu ve Vídni oba nastoupili do reprezentační premiéry, přičemž Harnik vstřelil dokonce gól.

Na oba hráče se přijel podívat do Vídně i sportovní ředitel Klaus Alofs, sešel se dokonce s teplickým ředitelem Františkem Hrdličkou a agentem Pavlem Zíkou, jehož společnost Sport Invest hráče zastupuje. "Někteří dělají, jako by tu už byl. To ale není zatím vůbec pravda," popřel spekulace Alofs.

Kluby se znovu sejdou příští týden

Ve skutečnosti už ale nabídl Feninovi konkrétní smlouvu. K dohodě s Teplicemi ale ještě nedošlo a pokud dojde, bude to ještě pár dnů trvat. "Došlo ke konstruktivnímu vzájemnému jednání klubů, ale názory o odstupném se stále ještě liší. Obě strany se k jednání sejdou zřejmě během příštího týdne," uvedl k setkání Zíka.

Není vyloučeno, že Brémy budou chtít dotáhnout případný přestup až během příštího týdne, protože teď se klub soustřeďuje především na odvetu předkola Ligy mistrů, v němž se představí na hřišti Dinama Záhřeb. Před týdnem vyhráli domácí zápas totiž pouze 2:1.

Nejdražší posila klubu na marodce 

Aktuální brémská marodka je však pozoruhodná: sedmadvacetiletý Chorvat Ivan Klasnič se stále zotavuje po transplantaci ledviny, mladý německý talent Aaron Hunt má již delší dobu problémy s kolenem a přidal se i dvaadvacetiletý Brazilec Carlos Alberto, který skončil v nemocnici kvůli pocitům nevolnosti a závratím.

Carlos Alberto přitom přišel právě v létě jako náhrada za Klasniče, s odstupným ve výši osm miliónů eur se navíc stal nejdražší posilou v historii klubu. Aby toho nebylo málo, kvůli pohmožděnému chodidlu netrénuje ani další letní posila, Boubacar Sanogo z Pobřeží slonoviny. "Sanogo by se možná mohl dát do neděle dohromady," prohlásil Schaaf. V Německu nepříliš oblíbený hráč je pro něj jednou z posledních nadějí, jinak bude muset poslat na hřiště Markuse Rosenberga a Huga Almeidu a začít hledat náhradníky.

Reklama

Související témata: