Hlavní obsah

V Bochumi je vedení ze sedmi bodů nadšeno

I díky výtečné formě českého brankáře Jana Laštůvky prožívají fotbalisté Bochumi nesmírně povedený start do nového ročníku německé bundesligy. Provinční klub má po třech kolech už sedm bodů i díky tomu, že doma porazil nebezpečný Hamburk 2:1. Utkání okomentoval český gólman.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

„Byl to zápas hraný v úžasném tempu. Sice šancí na obou stranách nebylo tolik, ale přesto se diváci na stadiónu rozhodně nenudili. Radost jsme jim udělali před přestávkou, kdy nás Stano Šesták dostal zaslouženě do vedení. Po pauze jsme chtěli v klidu kontrolovat zápas, jenže na problémy jsme si zadělali sami, protože jsme nevyužili velikou šanci hned po pauze.

Hamburk je nepříjemným soupeřem s výbornou ofenzívou, dva rychlí útočníci dělali obraně hodně problémů, i když pak už hráli hosté v deseti bez vyloučeného Kompanyho. Naštěstí vyšlo trenérovi střídání a Imhof prvním dotykem s míčem vymetl šibenici hostující branky.

To bychom však nebyli my, abychom těsně před koncem nedostali branku z penalty. Proměnil ji Nizozemec van der Vaart, na kterého si gólman vždycky musí po celý zápas dávat pozor. Umí vypálit zdálky, je to vynikající fotbalista.

Solidně hrál za hosty i David Jarolím, se kterým jsme se pozdravili a popřáli si před utkáním hodně štěstí. On ho ale až tak moc neměl, po jednom ze soubojů dohrával s bolestivým poraněním ucha.

Rozjeté to máme dobře, ze zisku sedmi bodů je nadšeno vedení a hodně natěšení jsou i naši fanoušci. Musíme ovšem zůstat nohama pevně na zemi. Teď nás čeká utkání v Hannoveru a i tam by klidně šlo nějaký ten bodík možná uloupit, tak uvidíme.

Fanoušci v Německu žijí fotbalem snad víc než v Anlgii

Zatím jsem v Německu nadšený. Na bundesligu jsem si zvykl rychle a klidně mohu tvrdit, že mezi touto soutěží a anglickou Premier League není takový rozdíl. Fanoušci v Německu snad fotbalem žijí ještě víc. Bundesliga je v televizi prakticky pořád. Chodí na ni mraky lidí, hraje se na nových stadiónech. Až mě mrzí, že jsem tu jen na ročním hostování z Doněcka. Klidně bych v Německu zůstal, tak musím chytat co nejlépe, aby si mě někdo všiml.

Zatím se mě drží i štěstí, které jsem neměl v Anglii. Jen němčina mi nejde, ale zajistil jsem si učitelku. Fotbalová slovíčka ovládám, jinak to však zatím není žádná sláva. Moc mně i Stano Šestákovi pomáhá krajan Pavel Drsek, který ovšem většinou bohužel vysedává na lavičce. Po zápase jsme dostali dva dny volno, tak jsem vyrazil domů odreagovat se. Síly budou potřeba.“

Reklama

Související témata: