Hlavní obsah

Leverkusen - Hertha 0:1Fotbalisté Mönchengladbachu se dotáhli na vedoucí Lipsko

Berlín/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach porazili v 16. kole německé ligy 2:0 poslední Paderborn a bodově se dotáhli na vedoucí Lipsko. Na třetí místo se díky vítězství 3:1 ve Freiburgu po gólech v nastavení posunul Bayern Mnichov.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalista Paderbornu Jamilu Collins (vpravo) a Lars Stindl z Mönchengladbachu v souboji běhme utkání 16. kola bundesligy.

Článek

Borussia, jež přišla o víkendu po dvou měsících o vedení v tabulce, rozhodla duel proti nováčkovi Paderbornu po přestávce. Už po 13 sekundách od výkopu otevřel skóre Francouz Alassane Pléa, jenž vstřelil nejrychlejší bundesligový gól v druhém poločase od února 2014. Vítězství favorita potvrdil v 67. minutě kapitán Lars Stindl z penalty nařízené díky videorozhodčímu.

Na třetí místo čtyři body za vedoucí duo a o skóre před Dortmund se dostal mistrovský Bayern. Ve Freiburgu mnichovskému týmu hrozila ztráta, ale po brankách osmnáctiletého Joshuy Zirkzeeho a Serge Gnabryho v nastavení hosté vyhráli 3:1. Bayern nejprve poslal do vedení v 16. minutě polský kanonýr Robert Lewandowski svým 19. gólem v sezoně, po hodině hry vyrovnal Vincenzo Grifo.

Hertha má druhou výhru pod Klinsmannem

Hertha Berlín vyhrála 1:0 v Leverkusenu a po sérii sedmi zápasů bez vítězství naplno bodovala podruhé za sebou. Jediný gól utkání vstřelil v 64. minutě dorážkou vlastní střely nizozemský obránce Karim Rekik.

Hertha zaznamenala druhou výhru pod trenérem Jürgenem Klinsmannem a na 13. místě tabulky je čtyři body nad pásmem sestupu. Téměř celý zápas za hosty odehrál český záložník Vladimír Darida, jenž byl střídán až v nastavení. Leverkusen utrpěl třetí soutěžní porážku za sebou a je sedmý mimo pohárové příčky.

O překvapení se postaral Kolín nad Rýnem. Nováček prohrával po necelé půlhodině 0:2 ve Frankfurtu, ale kapitán Jonas Hector ho střelou z 30 metrů minutu před koncem prvního poločasu vrátil do hry a v druhé půli se hostům podařil obrat na 4:2.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Leverkusen - Hertha Berlín 0:1 (64. Rekik)
Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 2:4 (6. Hinteregger, 30. Paciencia - 44. Hector, 72. Bornauw, 81. Drexler, 90.+4 Jakobs)
Freiburg - Bayern Mnichov 1:3 (59. Grifo - 16. Lewandowski, 90.+2 Zirkzee, 90.+5 Gnabry)
Mönchengladbach - Paderborn 2:0 (46. Plea, 67. Stindl z pen.)
Wolfsburg - Schalke 1:1 (82. Mbabu - 51. Kabak)

Reklama

Související témata: