Hlavní obsah

Bielefeld poprvé v lize prohrál, v Duisburgu dostal tři góly

BERLÍN

Tři góly během šesti minut nastříleli fotbalisté Duisburgu ve 4. kole německé ligy do sítě Bielefeldu, který nakonec porazili 3:0. Hosté i s českým záložníkem Radimem Kučerou v sestavě tak ztratili kontakt s čelem tabulky, kam se po vydařeném úvodu sezóny zařadili.

Článek

Mladý stoper Jan Šimůnek se po přestupu ze Sparty zabydlel v základní sestavě Wolfsburgu, odehrál i celý dnešní zápas proti Hertě Berlín, ale jeho tým nakonec odešel s prázdnou. Pět minut před koncem se totiž za domácí trefil přesně do horního růžku Nigerijec Okoronkwo. K výhře Herthy 2:1 pomohl několika zákroky i brankář Jaroslav Drobný.

Nebyl to ale jediný zápas, v němž se proti českému brankáři postavil jeho krajan v poli. Jan Laštůvka v brance Bochumi inkasoval od Hannoveru hned třikrát a pokaždé byl proti střelám domácích takřka bezmocný. Mike Hanke i Jan Rosenthal jej překonali střelami zpoza šestnáctky, vítězný gól potom dal špatně pokrytý Váhíd Hášemíján z malého vápna do odkryté branky. Pod výhrou domácích 3:2 byl podepsán i Jiří Štajner, který odehrál celý zápas uprostřed hannoverské zálohy.

Do horních pater tabulky se po špatném úvodu vrátil Werder Brémy, který zdolal Frankfurt 2:1 a díky prvnímu domácímu vítězství v sezóně se připojil k dalším třem týmům, které za vedoucím Bayernem dělí jen skóre. Mnichovský klub má přitom k dobru ještě nedělní duel na půdě Hamburku, kolo potom zkompletuje zápas Karlsruhe se Stuttgartem.

Zatímco jeden český brankář asistoval u výhry svého týmu a druhý u prohry, Jaromír Blažek pomohl Norimberku k vydřené remíze v Chotěbuzi. V 15. minutě jej sice překonal Dán Dennis Sörensen, pak ale Blažek několika zákroky udržel svůj tým ve hře. V poslední desetiminutovce hosté výrazně přidali a pět minut před koncem dokázal jejich nápor přetavit ve vyrovnání stoper Andreas Wolf. Celý zápas za Norimberk odehrál i záložník Tomáš Galásek.

Německo - 4. kolo:
Brémy - Frankfurt 2:1 (35. Sanogo, 79. Pasanen - 85. Thurk), Chotěbuz - Norimberk 1:1 (15. Sörensen - 85. Wolf), Duisburg - Bielefeld 3:0 (68. a 70. Ishiaku, 64. Maicon), Hannover - Bochum 3:2 (12. Hanke, 36. Rosenthal, 71. Hášemíján - 44. Bechmann, 66. Maltritz z pen.), Hertha Berlín - Wolfsburg 2:1 (38. Pantelič, 88. Okoronkwo - 61. Dejagah), Rostock - Dortmund 0:1 (76. Federico).

Reklama

Související témata: