Hlavní obsah

Bayern opět remizoval, bod se Schalke zachránil Klose

MNICHOV

Druhou remízu za sebou uhráli v německé lize fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří v pátek doma v pátém kole se Schalke dokázali pouze vyrovnat na 1:1. Bayern, který se chce po zklamání z minulé sezóny opět vrátit na trůn, vede tabulku již jen o bod před překvapivě dobře hrajícím Bielefeldem. Ten dnes porazil Rostock jasně 4:2.

Článek

Schalke přijelo s cílem jako první v sezoně Bayern porazit. Dlouho k tomu mělo nakročeno poté, co talentovaný Chorvat Rakitič potvrdil výbornou formu a poslal hosty střelou z 22 metrů do vedení. Bayern však po změně stran vyrovnal zásluhou trojice největších letních posil. Ribéry odcentroval, Toni hlavičkoval a vyražený míč do prázdné branky doklepl Klose, který vstřelil svou čtvrtou branku v sezoně.

Trefa minutu před koncem v podání slovenského reprezentanta Mintála zajistila Norimberku remízu 2:2 s Hannoverem. Tomu nepomohl ani dvoubrankový náskok, když Jaromíra Blažka v brance Norimberku dvakrát překonal Hanke. Blažek pak několik dalších šancí hostů chytil a udržel Norimberk ve hře o vyrovnání, kterému nahrálo brzké snížení Misimoviče.

Český reprezentant Tomáš Galásek začal zápas na lavičce náhradníků Norimberku a do zápasu zasáhl v 71. minutě. Naopak Jiří Štajner na druhé straně nastoupil od začátku a odehrál 68 minut.

Úřadující mistr Stuttgart zlepšeným výkonem po změně stran bez větších problémů přehrál Chotěbuz. Vedení svými brankami zařídili brazilští útočníci Cacau a Ewerthon a na konečných 3:0 upravil střídající Gomez.

Výsledky - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (52. Klose - 36. Rakitič), Bielefeld - Rostock 4:2 (50. a 55. Eigler, 31. vlastní Agali, 59. Wichniarek - 47. Kern, 63. Bülow), Frankfurt - Hamburk 2:1 (8. a 87. Meier - 82. Van der Vaart z pen.), Leverkusen - Bochum 2:0 (62. Haggui, 88. Friedrich), Norimberk - Hannover 2:2 (60. Misimovič, 89. Mintál - 12. a 38. Hanke), Stuttgart - Chotěbuz 3:0 (54. Cacau, 78. Ewerthon, 82. Gomez).

Reklama

Související témata: