Hlavní obsah

David Jarolím: Blažek s Galáskem byli nejlepší

PRAHA

Fotbalisté Hamburku zdolali v utkání 5. kola bundesligy Norimberk 1:0. Na trávníku se potkávali tři čeští reprezentanti: v domácím dresu David Jarolím, za hosty nastoupili gólman Jaromír Blažek a Tomáš Galásek. Oba označil Jarolím za nejlepší hráče Norimberku.

Článek

„Nechci, aby to vyznělo blbě, že se Češi navzájem chválí, ale prostě to tak bylo. Bláža chytal výborně, Galas byl taky hodně spolehlivý. V první půli nastoupil na stoperu, ale po přestávce změnili rozestavení a šel na defenzivního záložníka. Hrál s přehledem.

Po utkání jsme toho moc probrat nestihli, protože kluci spěchali na letadlo. S Tomášem jsem si pak ještě telefonoval, byli docela zklamaní. Vyšli naprázdno, ale sahali po remíze. Od nás to totiž žádný super zápas nebyl a rozhodně se nedá říci, že bychom Norimberk nějak přejeli.

Dost se projevilo i to, že ještě ve čtvrtek večer hráli zápas Poháru UEFA s Rapidem Bukurešť, zatímco my jsme v Bulharsku proti Litexu Loveč nastoupili už v úterý. Norimberk u nás vsadil hlavně na defenzívu, chtěli hrát na 0:0, což se jim dlouho dařilo. Nám se jediný gól podařilo vstřelit brzy po přestávce. Rozehrál jsem balón na Romea, ten to dal doleva, kde se uvolnil Olič a zkoušel střílet na branku. Míč se odrazil k van der Vaartovi a dával to do prázdné. Ani to nebyla nějaká šance, spíš štěstí.

Vstup do sezóny se povedl

Norimberk se pak snažil o vyrovnání, víc to otevřeli a my jsme měli prostor pro brejky. Jenže místo toho, abychom přidali druhý gól, tak jsme nehráli to, co jsme měli. Nepodrželi jsme balón. A i když jsme si asi tři šance vytvořili, soupeře podržel Jarda Blažek.

Vstup do sezóny se nám povedl daleko lepší než v minulé sezóně, kdy jsme se celý podzim trápili. Chybí nám tři potrestaní hráči, ale zvládáme to docela dobře. Liga je vyrovnaná, za největšího favorita na titul pořád všichni považují Bayern. My jsme s nimi doma uhráli remízu a troufám si říct, že jsme byli i lepší. Pořád mají ale suverénně nejlepší kádr a měli by to prodat.

Dobře jsme vykročili i do Poháru UEFA, kde je jediným cílem postup do skupiny. V Bulharsku jsme vyhráli 1:0, tak už to snad doma potvrdíme a půjdeme dál. Samozřejmě na dálku sleduju i Slavii v Lize mistrů. Zápas se Steauou jsem viděl živě v televizi. Hlavně druhou půli hráli dobrý fotbal. Rozhodně nejsou ve skupině bez šancí. V předkole dvakrát porazili Ajax, který má pořád v Evropě dobrý zvuk. To jim muselo dodat sebevědomí.

Docela nám to teď jako Jarolímům šlape a jsem za to rád. Fandíme si navzájem. Táta zažívá úspěchy se Slavií, brácha Lukáš hraje v základu Sieny italskou Serii A a minulý týden málem porazili AC Milán. Doufám, že nám to všem vydrží.“

Reklama

Související témata: