Hlavní obsah

Dortmund v extázi! Norský zázrak Haaland přepisuje bundesligové rekordy

Devatenáctiletý fotbalový útočník Erling Haaland nepřestává po prosincovém přestupu ze Salcburku do Dortmundu udivovat. Po hattricku do sítě Augsburgu (5:3), na který mu při soutěžním debutu za Borussii stačilo 20 minut, se dvakrát trefil i v pátek proti Kolínu nad Rýnem (5:1). Díky pěti trefám v úvodních dvou zápasech bundesligy, na něž potřeboval pouhých 56 minut hry, vytvořil nové rekordy německé ligy.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Erling Haaland nepřestává po prosincovém přestupu ze Salcburku do Dortmundu udivovat

Článek

"Je ostuda, že Erling polevuje. Augsburgu dal tři góly a Kolínu nad Rýnem pouze dva. Doufám, že příští týden nedá jen jeden... Ale vtipkování stranou, je to skvělý kluk. Hodně pracuje, tvrdě trénuje a má všechny vlastnosti, které jsou třeba," citoval klubový web brankáře Romana Bürkiho.

Norský talent se při domácí premiéře prosadil v 77. a 87. minutě. "Jeho branky byly velmi důležité. Čtvrtý gól znamenal definitivní zlom. A i pátý padl po velmi povedené akci," prohlásil trenér Lucien Favre.

I díky Haalandovi ztrácí soupeř pražské Slavie ze základní části Ligy mistrů z třetí pozice čtyři body na vedoucí Lipsko, které má k dobru dnešní souboj na hřišti Eintrachtu Frankfurt.

Reklama

Související témata: