Hlavní obsah

Bayern deklasoval Chotěbuz, Klose přispěl hattrickem

BERLÍN

Fotbalisté Norimberku prodloužili své trápení v úvodu sezóny německé ligy a po středeční prohře 1:2 v domácím utkání sedmého kola s Leverkusenem jsou na předposledním místě tabulky. V jejím čele se dál drží Bayern Mnichov, který se s poslední Chotěbuzí potýkal jen před poločasem, pak nebohému soupeři nastřílel během šestnácti minut čtyři góly a nakonec vyhrál 5:0. Klose zaznamenal hattrick.

Článek

Norimberk nezačal špatně, v prvním poločase měl řadu šancí a kapitán Tomáš Galásek svůj tým umně dirigoval. Jenže pak se hráči bavorského klubu nechali rozhodit při tvrdé srážce Barnetty s českým gólmanem Jaromírem Blažkem, po které se strhla strkanice. Hosté nesoustředěnosti domácí obrany využili dokonale při následné rychlé akci, po níž obešel Kiessling domácí stopery i Blažka a skóroval. Slovenský reprezentant Mintál sice čtvrthodinu před koncem vyrovnal z penalty, ale hosté rychle vstřelili vítězný gól.

Bayern měl už před poločasem řadu šancí, ale své vedení v soutěži potvrdil až po pauze. Autorem rozhodujícího gólu byl kanonýr Klose, krátce poté zpečetili osud utkání Demichelis a Toni. Klose pak zkompletoval hattrick a vede střeleckou tabulku už s osmi góly.

Nelehký zápas sehrál obhájce titulu ze Stuttgartu, protože Bochum držela remízu až do 50. minuty. Pak ale Cacau poslal míč přesně do šestnáctky a dorážka Hilberta skončila gólem.

V souboji Bielefeld - Hannover se radovali hosté, ovšem český útočník Štajner se neobjevil ani mezi náhradníky. V domácím dresu odehrál celý zápas Radim Kučera, zatímco Petr Gabriel se neobjevil ani na lavičce.

Německo - 7. kolo
Stuttgart - Bochum 1:0 (50. Hilbert), Bayern Mnichov - Chotěbuz 5:0 (59., 75. a 89. Klose, 63. Demichelis, 69. Toni), Frankfurt - Karlsruhe 0:1 (51. Franz), Bielefeld - Hannover 0:2 (54. Huszti z pen., 85. Pinto), Norimberk - Leverkusen 1:2 (73. Mintál z pen. - 40. Kiessling, 76. Barnetta).

Reklama

Související témata: