Hlavní obsah

Galásek v Norimberku prodloužil smlouvu do roku 2009

NORIMBERK

Český fotbalista Tomáš Galásek se zřejmě definitivně rozhodl, že svoji hráčskou kariéru ukončí v bundesligovém Norimberku, s nímž ve čtvrtek podle manažera klubu Martina Badera prodloužil smlouvu o jeden rok do června 2009. V té době bude defenzivnímu záložníkovi už šestatřicet let.

Článek

Součástí smlouvy je klauzule, že kontrakt platí jen pro nejvyšší soutěž. Pokud by tedy Norimberk sestoupil, byl by někdejší kapitán fotbalové reprezentace po sezóně teoreticky volným hráčem.

Galásek přišel do bavorského klubu před loňskou sezónou z Ajaxu Amsterodam a hned se zařadil mezi klíčové postavy týmu, který dokázal vyhrát Německý pohár a zajistil si start v Poháru UEFA. Vstup do letošní sezóny se ale týmu nevydařil, po sedmi odehraných zápasech se krčí na předposledním místě.

S Galáskem vedení Norimberku chtělo prodloužit smlouvu už během loňské sezóny, ale zkušený středopolař to dlouho oddaloval. O jeho pozici v klubu svědčí i skutečnost, že se ve své druhé sezóně stal kapitánem místo brankáře Raphaela Schäfera, který zamířil do Stuttgartu.

Reklama

Související témata: