Hlavní obsah

Vstřelit osm gólů? Fantazie, pochvaloval si kouč Werderu

PRAHA

Ani v německé bundeslize neměli o uplynulém víkendu fotbaloví fanoušci nouzi o zápasy s nadměrným počtem branek. Jako se těšili angličtí fanoušci z jedenácti branek v Portsmouthu a čeští fotbaloví nadšenci z osmi zásahů na Strahově, tak si přišli na své i Němci: Brémy vyprovodily Bielefeld málo vídaným debaklem 8:1.

Článek

Werderu se podařilo svůj gólový příděl rozdělit do dvou poločasů rovnoměrně, a tak po prvním poločase vedli domácí už 4:1 a trenér Thomas Schaaf nemohl po zápase skrývat nadšení. „Jsem šťastný a mám radost za tým. 40 000 fanoušků vidělo něco ojedinělého,“ řekl domácí kouč.

„Důležité bylo udělat nějaké změny poté, co jsme v předchozích zápase tolik inkasovali. Doufám, že budeme moci přenést tuto sílu i do středečního utkání Ligy mistrů. Náš tým se vždy snaží vydat ze sebe to nejlepší. Někdy to jde lépe než jindy, ale vstřelit osm gólů, to je fantastický výsledek,“ rozplýval se Schaaf.

Trenér Bayernu Ottmar Hitzeld byl bezpochyby spokojený, když jeho mužstvo vyhrálo v Leverkusenu 1:0. O jediný gól se postaral v prvním poločase Luca Toni.

„ Leverkusen začal velmi dobře, hrál ve velkém tempu a předvedli několik zajímavých akcí. Měli jsme problém s organizací devenzivy,“ řekl k víkendovému utkání Hitzfeld.

Bylo to těžce vybojované vítězství

„Trochu jsme změnili rozestavení a nechali Miroslava Kloseho, aby hrál víc osamoceně od zálohy. V posledních 15 minutách prvního poločasu jsme už začali kontrolovat hru. Ve druhém poločasu jsme byli blízko k druhému gólu. Bylo to těžce vybojované vítězství. Nebyli jsme tak silní jako v posledních zápasech. Toto byla dosud naše nejtěžší zkouška,“ pokračoval stratég Bayernu.

V dalším utkání, které přineslo 8. kolo se střetlo domácí Schalke s Herthou, kde byli nakonec veselejší domácí, když vyhráli 1:0. Schalke tak vyhrálo už třetí zápas za sebou a vyhouplo se na druhou pozici v tabulce.

„Devět bodů je skvělých. Ačkoliv bylo patrné, že nám síly dost ubývaly. Hráči byli trochu unavení a s míčem si nebyli tak jistí. Navzdory tomu si za svůj výkon zaslouží respekt,“ řekl na stránkách goal.com trenér Schalke Mirko Slomka

Trenér Herthy byl po zápase o poznání roztrpčenější, když jeho svěřenci nedokázali dosáhnout alespoň na bod. „Schalke si v první půli vytvořilo tlak. Ale ve druhém poločasu jsem cítil, že bychom mohli vyrovnat. Bohužel jsme ale často ztráceli míče,“ řekl po utkání Lucio Favre.

Reklama

Související témata: