Hlavní obsah

Laštůvka: Nějak se od nás odvrátilo štěstí

Po slibném vstupu do bundesligy se fotbalistům Bochumi přestalo dařit. V pátek tým legionářem Janem Laštůvkou v brance prohrál v Dortmundu 1:2 a po šesti utkáních bez vítězství se propadá tabulkou nebezpečně blízko pásmu sestupu.

Článek

„Nějak se od nás odvrátilo štěstí. Všechno to začalo prohrou v Hannoveru. Pak jsme byli v Leverkusenu lepší, za poločas jsme měli čtyři tutovky, ale po vyloučení našeho hráče jsme dvakrát inkasovali. Potom přišly plichta s Frankfurtem, porážka ve Stuttgartu, remízová přestřelka s Norimberkem. Naše výkony nejsou špatné, ale máme i smůlu. Hrozně se nadřeme na každý gól a naopak soupeři střílejí nádherné branky.

V Dortmundu to bylo taky stejné. Domácí šli do vedení, když jsem ještě hlavičku protihráče stačil vyrazit, ale proti dorážce jsem neměl nárok. Pak se nám podařilo vyrovnat a domácím byl vyloučen Wörns, ovšem při naší převaze jsme pustili Dortmund do brejku, z toho přišel roh a odražený balón Federico napálil přímo do šibenice. Borussia dala ze tří střel dva góly, přitom my ještě ve třetí minutě nastavení trefili břevno.

Divácká kulisa nadchla 

Přestože se nám zrovna nedaří, cítím ohromnou důvěru ze strany klubu. Mám docela jistou pozici, přesto samozřejmě záleží na každém utkání. Musím dokazovat, proč si mě klub půjčil z Doněcku. Vím, že mám obrovskou šanci se ukázat. Mám v Šachtaru ještě dva roky platný kontrakt a nevím, co bude po sezóně. Musím chytat co nejlépe, abych někoho upoutal.

Německá bundesliga se mi moc líbí. I když se mnou asi řada lidí nebude souhlasit, tak pro hráče není až tak velký rozdíl hrát nejvyšší soutěž v Německu a Anglii. Naprosto fantastické jsou nabité stadióny, třeba v Dortmundu přišlo na náš souboj s Borussií přes dvaasedmdesát tisíc lidí. V Anglii je fotbal ještě možná trochu rychlejší, ale jinak je to srovnatelné.

Problémy mi zatím dělá jazyk. Abych se přiznal, tak umím jen úplné základy, které potřebuje gólman. Hrozně mi pomáhá Pavel Drsek, který je v klubu druhým Čechem. Je mi líto, že na něj nezbývá místo v základu, plní roli třetího stopera. Samozřejmě i on chce hrát, a tak zvažoval jednu nabídku, jenže Bochum ho nepustila. Prý jej potřebuje, kdyby se někdo zranil.

Teď máme před sebou reprezentační pauzu a musíme se dobře připravit na obtížný dvojzápas. Hrajeme s Bayernem a Herthou Berlín, takže nic příjemného. Bayern je favoritem, i když nepředvádí famózní fotbal. Jenže má vpředu Kloseho s Tonim a ti vždycky nějaký gól dají. Potřebujeme se výsledkově chytit, abychom se posunuli tam, kde chceme. To znamená do klidného středu tabulky.“

Reklama

Související témata: