Hlavní obsah

Fotbalista Ribéry zařídil Bayernu těsnou výhru v Bochumi

MNICHOV

Hvězdný francouzský záložník Franck Ribéry se postaral o vítězství Bayernu Mnichov v utkání 10. kola německé ligy na hřišti Bochumi. Domácí fotbalisté vedli po zásahu německého reprezentanta do 21 let Groteho, ovšem ještě do poločasu vyrovnal právě Ribéry střelou podél českého brankáře Jana Laštůvky.

Článek

Nejdražší letní posila Bayernu se pak podílela i na vítězné brance, když Ribéryho přihrávku proměnil v gól střídající Schweinsteiger. Bayern tak nadále vede tabulku s šestibodovým náskokem na Brémy.

Hned třikrát inkasoval další český brankář Jaroslav Drobný z Herthy Berlín, která prohrála 2:3 na hřišti Brém. Zlomový okamžik zápasu přišel po hodině hry, když nejprve berlínský Gilberto vyrovnal, ale hned o minutu později hosté neuhlídali střídajícího Rosenberga, který definitivně strhl vedení na stranu Werderu.

Norimberk s Čechy v sestavě exceloval 

Naopak výhru slavil reprezentační gólman Jaromír Blažek. Norimberk deklasoval Frankfurt 5:1 a připsal si teprve druhé vítězství v sezóně. O výhru se zasloužili především oba útočníci. Slovák Mintál vstřelil dvě branky a Řek Charisteas k jedné brance přidal asistenci a vybojovanou penaltu. Kromě Blažka odehrál za vítěze celý zápas na netradičním postu stopera také Tomáš Galásek.

Hattrick chorvatského útočníka Oliče zajistil Hamburku výhru 4:1 nad mistrovským Stuttgartem. Třetí branku Oličovi připravil český reprezentant David Jarolím, který odehrál celý zápas. Po souboji s Jarolímem byl také těsně před poločasem vyloučen hostující záložník Pardo.

Hráči Leverkusenu, kteří si v Poháru UEFA zahrají s pražskou Spartou, v sobotu vybojovali remízu 2:2 s Dortmundem. Hosté sice dvakrát vedli brankami Petriče, ovšem Leverkusen v 86. minutě spasil Kiessling, kterému přihrál střídající Freier. Stejný hráč připravil i první trefu domácích, o kterou se postaral Gekas. Leverkusen, v jehož dresu hrál od 72. minuty také český útočník Michal Papadopulos, nastoupil v sestavě: Adler - Castro, Sienkiewicz, Friedrich, Sarpei (81. Dum) - Kiessling, Rolfes, Vidal (46. Freier), Barnetta - Gekas, Barbarez (72. Papadopulos).

Bundesliga - 10. kolo:
Bochum - Bayern Mnichov 1:2 (11. Grote - 35. Ribéry, 78. Schweinsteiger), Brémy - Hertha Berlín 3:2 (57. Almeida, 62. Rosenberg, 74. Andreasen - 61. Gilberto, 90.+2 Okoronkwo), Hamburk - Stuttgart 4:1 (7., 22. a 34. Olič, 59. Mathijsen - 73. Tasci), Leverkusen - Dortmund 2:2 (52. Gekas, 86. Kiessling - 41. a 54. Petrič), Norimberk - Frankfurt 5:1 (50. a 64. Mintál, 20. Charisteas, 54. Misimovič z pen., 82. Kennedy - 12. Takahara), Rostock - Schalke 1:1 (56. Stein - 33. Asamoah).

Reklama

Související témata: