Hlavní obsah

Leverkusen prohrál ve Stuttgartu, Papadopulos se zranil

BERLÍN

Český fotbalový útočník Michal Papadopulos se poprvé v této sezóně německé ligy dostal do základní sestavy Leverkusenu. Při porážce 0:1 na hřišti mistrovského Stuttgartu však odehrál pouze 36 minut, než musel s poraněním stehenního svalu vystřídat. Jedinou branku sobotního zápasu vstřelil v 72. minutě obránce Stuttgartu Beck.

Článek

Leverkusen, který je v základní skupině Poháru UEFA soupeřem pražské Sparty, dnešní zápas odehrál v sestavě: Adler - Castro (63. Greško), Friedrich, Sinkiewicz, Sarpei - Haggui, Rolfes - Kiessling (70. Freier), Barbarez, Barnetta - Papadopulos (36. Gekas).

Duel českých brankářů Jaroslava Drobného a Jana Laštůvky skončil vítězstvím Drobného Herthy Berlín nad Bochumí 2:0. Berlínský tým si výhru zajistil již během první půle, kdy se dostal do vedení po nešťastné vlastní brance Maltritze a střele z 15 metrů v podání Panteliče. Laštůvka tak odešel ze souboje se svým předchůdcem v brance Bochumi poražen.

Blažek dostal tři góly

Třetí český brankář v německé lize Jaromír Blažek dnes inkasoval dokonce třikrát, ale ani jednomu gólu nemohl zabránit. Norimberk prohrál na hřišti Wolfsburgu 1:3. Bývalého gólmana Sparty nejprve překonal vlastní spoluhráč, když ho po závaru ve vápně hlavičkou přehodil Charisteas. O chvíli později Blažka obstřelil Grafite a po změně stran zpečetil výhru Wolfsburgu Dejagah. Výhru mohl slavit také obránce Jan Šimůnek, který stejně jako na druhé straně Tomáš Galásek odehrál celé utkání.

Fotbalisté Schalke se v souboji druhého a třetího celku loňského ročníku rozešli s Brémami smírně 1:1. Schalke šlo do vedení, když Grössmüller přesně zahrál přímý kop. O dělbě bodů rozhodla opět standardní situace poté, co na druhé straně zaúřadoval často skórující obránce Naldo. Brémy se tak udržely na druhé příčce za Bayernem, který hraje v neděli v Dortmundu.

Německo - 11. kolo
Bielefeld - Chotěbuz 1:1 (78. Kamper - 90. Sörensen), Hertha Berlín - Bochum 2:0 (26. vlastní Maltritz, 35. Pantelič), Rostock - Karlsruhe 0:0, Schalke - Brémy 1:1 (14. Grössmüller - 34. Naldo), Stuttgart - Leverkusen 1:0 (72. Beck), Wolfsburg - Norimberk 3:1 (30. vlastní Charisteas, 34. Grafite, 67. Dejagah - 54. Misimovič z pen.).

Reklama

Související témata: