Hlavní obsah

Šimůnek: Blažek se po prohře s Wolfsburgem zlobil na Charistease

PRAHA/WOLFSBURG

Další vydařený zápas si na konto připsal během víkendu v německé bundeslize český benjamínek v dresu Wolfsburgu Jan Šimůnek. Jeho tým doma porazil účastníka Poháru UEFA Norimberk s Blažkem a Galáskem v sestavě 3:1. A podle kapitána české „21“ a člena reprezentačního kádru Brücknerova výběru to byla výhra zasloužená.

Článek

„V posledních zápasech hrajeme hodně dobře a solidní výkonnost jsme potvrdili i v sobotu proti Norimberku. V prvním poločasu jsme byli jasně lepší, měli jsme hodně příležitostí ke vstřelení gólu, ale už tradičně jsme se trápili s proměňováním šancí.

Nakonec nám pomohla náhoda. Kopali jsme přímý kop, balón letěl na vzdálenější roh malého vápna a Jarda Blažek křičel, že pro něj jde. Určitě by to měl, jenže Charisteas neuvěřitelně v poslední chvíli vyskočil a hlavičkou dával malou domů. Byl to vlastenec. Po zápase jsme se šli vyklusat a kluci z Norimberku taky. Mluvil jsem s Blažkem, byl na Charistease naštvaný. Zlobil se, že mu to nenechal a říkal, že pořád dostávají takovéhle blbé góly.

My jsme Norimberk do přestávky nepustili do šance a rychle jsme přidali druhý gól, když utekl obráncům Grafite. V kabině nám trenér kladl na srdce, ať nepolevíme v koncentraci, ale moc to nezabralo. Přestali jsme hrát a Norimberští měli několik šancí. Gól dali z penalty, když náš obránce Riether blokoval střelu útočníka a vzal ho přes nohy. Ale rychle jsme se vzchopili. A po parádní akci Dejagh, kterému ve vápně Josué přihrál zprava, zaznamenal třetí gól a zbývajících třiadvacet minut jsme vítězství v pohodě uhlídali.

"V oblacích nelétám"

Na rozdíl od minulého zápasu s Hannoverem jsem nemusel řešit žádné složité situace při bránění, ale ani jsem se moc nedostal do útoku. Jsem rád, že mi trenér věří a mně se daří. Nečekal jsem, že to půjde tak dobře. Od příchodu jsem odehrál všechny zápasy, minule jsem byl v sestavě kola v Kickeru, což je tu dost sledované. Ale v oblacích nelítám. Nejsem takový. Vím, že v téhle konkurenci musím tvrdě makat a nedívám se dál než k příštímu zápasu.

U nás v klubu vládne velmi dobrá atmosféra. Máme osmnáct bodů a můžeme atakovat pohárové příčky. Ale naplňuje se, že bundesliga je strašně vyrovnaná. Němci jsou dost překvapení, že Karslruhe je čtvrté. Ještě loni hráli druhou ligu. A naopak minulou sezónu výborný Norimberk se trápí. Zato suverenita Bayernu nikoho neohromila, mají tak kvalitní kádr, že prostě nic jiného než titul pro ně neexistuje. Já jsem se konečně přestěhoval minulé pondělí z hotelu do bytu. Po trénincích je teď ze mě domácí kutil. Naposledy jsem v neděli montoval lustry. Když jsem zapojoval elektriku, tak jsem z toho byl dost vyklepaný. Víc než z útočníků soupeře...“

Reklama

Související témata: