Hlavní obsah

Leverkusen - Dortmund 4:3Borussia nezvládla přestřelku, Haaland poprvé neskóroval

Berlín
Aktualizováno

Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance podlehly v německé fotbalové lize 0:2 Unionu Berlín a propadly se na sestupovou předposlední příčku. Pavel Kadeřábek odehrál celé utkání při porážce Hoffenheimu 0:1 ve Freiburgu. Ve šlágru sobotního programu přestřílel Leverkusen 4:3 Dortmund. Borussia tak může po odehrání kompletního kola přijít o třetí místo, Leverkusen je pátý dva body za svým dnešním soupeřem. Poprvé od příchodu do bundesligy se neprosadil norský útočník Erling Haaland, který dal za předchozí tři zápasy v soutěži sedm gólů.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Dortmundský Emre Can a Sven Bender z Leverkusenu.

Článek

Leverkusen poslal do vedení ve 20. minutě po rychlém brejku Kevin Volland. Jen krátce předtím vychytal na druhé straně Haalanda finský brankář Lukáš Hrádecký a devatenáctiletý talent tak neproměnil v gól až svou osmou bundesligovou střelu na bránu.

Borussia ale skóre přesto otočila díky hlavičce Matse Hummelse po rohovém kopu a krásné technické střele z dálky v podání Emreho Cana. Bývalý záložník Leverkusenu se trefil hned v prvním ligovém startu za Dortmund po příchodu na hostování z Juventusu Turín. Do kabin se ale přece jen šlo za nerozhodného stavu, když podruhé v zápase skóroval Volland.

Po změně stran oba celky nastřelily brankovou konstrukci, do vedení šla ale znovu Borussia po zakončení Raphaëla Guerreira. Atraktivní duel gólově zakončili domácí a po slepených trefách střídajícího Leona Baileyho a kapitána Larse Bendera dokonali závěrečný obrat.

Nejdelší série v bundeslize

Pavlenka nastoupil i do 89. ligového zápasu od svého příchodu do Brém a drží aktuálně nejdelší sérii v bundeslize. Z bodů se ale radovat nemohl a Werder se propadl na 17. místo za Düsseldorf, který remizoval 1:1 s Wolfsburgem.

Českého reprezentanta překonal dvakrát po změně stran Marius Bülter. Německý záložník nejprve zužitkoval přesnou přihrávku Christophera Lenze a v 72. minutě dorazil do sítě míč po předchozím pohotovém Pavlenkově zákroku. Nováček soutěže tak zůstává ve středu tabulky na 11. místě.

Vladimír Darida přihlížel jen z lavičky náhradníků porážce Herthy Berlín 1:3 s Mohučí. Všechny tři góly hostů vstřelil Robin Quaison, který završil hattrick v nastaveném čase z pokutového kopu. Pro švédského záložníka to byl už druhý venkovní hattrick v sezoně, v prosinci pomohl třemi brankami k vítězství 5:0 v Brémách. Mohuč se dotáhla na rozdíl dvou bodů za Herthu, která je na 14. místě.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Brémy - Union Berlín 0:2 (52. a 72. Bülter)
Freiburg - Hoffenheim 1:0 (40. Waldschmidt z pen.)
Hertha Berlín - Mohuč 1:3 (84. Boyata - 17., 82. a 90.+4 z pen. Quaison)
Schalke - Paderborn 1:1 (63. Kutucu - 81. Gjasula)
Wolfsburg - Düsseldorf 1:1 (50. Steffen - 13. Zimmermann)
Leverkusen - Dortmund 4:3 (20. a 43. Volland, 81. Bailey, 82. L. Bender - 22. Hummels, 33. Can, 65. Guerreiro)

Reklama

Související témata: