Hlavní obsah

Barbarez zařídil všechny čtyři branky Leverkusenu

Hlavní hvězdou Leverkusenu při výhře 4:0 nad Bielefeldem byl útočník Sergej Barbarez, který byl u všech branek. Bosenský fotbalista dvě branky vstřelil sám a na další dvě přihrával Gekasovi. Leverkusen, který je soupeřem Sparty v Poháru UEFA, tak ukončil sérii čtyř utkání bez výhry.

Článek

Barbarez se ujal dirigentské role hned od začátku a již po devíti minutách otevřel hlavou střelecký účet. Následně dvakrát během pěti minut uvolnil nejlepšího střelce loňské sezony Gekase, který se v zakončení nemýlil. Barbarez pak deset minut před koncem završil nejvyšší výhru Leverkusenu v sezoně.

Trenér Skibbe, který se musel obejít bez zraněného Michala Papadopulose, dal dnes prostor sestavě: Adler - Castro, Friedrich, Haggui, Greško - Rolfes, Vidal (81. Sarpei) - Kiessling, Barbarez (83. Dum), Barnetta - Gekas (74. Bulykin).

Bayern i přes remízu drží první místo

Střelci Bayernu Mnichov si vybírají pauzu. Bavorský velkoklub, který je jednoznačně nejvíce skórujícím týmem v sezóně, totiž v sobotu uhrál již druhou bezbrankovou remízu za sebou. Tentokráte se nájezdům Klose, Toniho či Ribéryho ubránil Frankfurt. Bayern přesto nadále drží první příčku s dvoubodovým náskokem na Hamburk.

Tým z přístavního města totiž zvítězil 2:1 nad berlínskou Herthou a po sérii šesti zápasů bez prohry se vyhoupl už na druhou příčku. Rozhodující branku vstřelil deset minut před koncem Reinhardt. Hamburku tentokráte chyběl český reprezentant David Jarolím, který má problémy s kolenem.

Hráči mistrovského Stuttgartu po špatném startu do sezóny začínají nabírat formu. Podruhé za sebou vyhráli 1:0, když výhru na hřišti Norimberku zařídil kanonýr Gomez. Německý reprezentant po povedeném sólu nedal šanci českému brankáři Jaromíru Blažkovi. Za Norimberk odehrál celé utkání také Tomáš Galásek.

Německá liga, 12. kolo:
Bayern Mnichov - Frankfurt 0:0, Brémy - Rostock 1:0 (39. Almeida), Hamburk - Hertha Berlín 2:1 (4. Guerrero, 80. Reindhardt - 59. Ebert), Hannover - Dortmund 2:1 (55. Huszti z pen., 73. Schulz - 79. Kringe), Leverkusen - Bielefeld 4:0 (9. a 80. Barbarez, 29. a 34. Gekas), Norimberk - Stuttgart 0:1 (25. Gomez).

Reklama

Související témata: