Hlavní obsah

O Jarolíma se zajímají Fiorentina a Valencie

HAMBURK

Český fotbalový reprezentant David Jarolím je podle hodnocení magazínu Kicker aktuálně nejlepším hráčem bundesligy, a tak není divu, že kolem něj krouží funkcionáři předních evropských klubů. Jak uvádí list Hamburger Abendblatt, mají o osmadvacetiletého záložníka zájem především italská Fiorentina a španělská Valencie. Jarolím nicméně nepovažuje svůj odchod z Německa za aktuální.

Článek

Jarolím v současnosti laboruje s kolenem a nebyl proto zatím povolán pro kvalifikační dvojzápas se Slovenskem a na Kypru. O zájmu klubů ho informovala manažerská společnost, která ho zastupuje. "Ano, o zájmu obou týmů jsem slyšel. Je vždycky příjemné se dozvědět, že váš nějaký jiný klub chce. Je to odměna za moje výkony," řekl deníku hráč, jenž na severu Německa hraje od roku 2003 a loni na podzim v klubu prodloužil smlouvu do roku 2010.

Pro třináctinásobného českého reprezentanta není zájem především z Itálie velkým překvapením. Už loni se na něj z Fiorentiny, kde hraje jeho krajan a také bývalý hráč Hamburku Tomáš Ujfaluši, vyptávali. "Právě Tomáš Ujfaluši mi pokaždé na srazu národního týmu vyprávěl, že mě z Fiorentiny sledují. Ale nikdy jsem ještě nebyl s nikým od nich v osobním kontaktu," uvedl Jarolím, jenž by si rád jednou španělskou či italskou ligu zahrál.

Na druhou stranu však případný odchod z Hamburku není podle něj na pořadu dne. "Nechci se teď soustředit na nic jiného než na bundesligu a HSV. Všechno tu klape, mám tu skvělé podmínky pro fotbal," dodal syn trenéra pražské Slavie.

O odchodu opory Jarolíma nechce nic slyšet ani vedení Hamburku. Sportovní manažer Dietmar Beiersdorfer řekl, že o zájmu dalších klubů neví. "Nikdo nás neoslovil, a proto nic nebudeme komentovat. Tečka," uvedl bývalý fotbalista rázně pro agenturu SID.

Reklama

Související témata: