Hlavní obsah

Laštůvka v Bochumi nechytá, souží ho bolavá záda

Bolesti v zádech vyhnaly z branky bundesligových fotbalistů Bochumi českého gólmana Jana Laštůvku. Zdravotní těžkosti mají pro pětadvacetiletého brankáře tím kyselejší příchuť, že se bez něj mužstvo po sérii mizených výsledků odrazilo ke dvěma výhrám za sebou.

Článek

Laštůvkovo jméno ze zápisů o utkání úplně nezmizelo, ze základní sestavy se však přesunulo mezi náhradníky. Na vině jsou problémy se zády. "Chodím na lavičku jenom proto, kdyby to vyloženě hořelo," řekl ČTK Laštůvka. "Na posledním tréninku před zápasem s Wolfsburgem jsem šel pod nohy útočníkovi, škublo mi v zádech a od té doby skoro netrénuju, " doplnil karvinský odchovanec.

Laštůvka v posledních dnech pendluje mezi masážní linkou a rehabilitací. Zdraví se mu už ale lepší. "Zkoušel jsem to už minulou středu, ale po tréninku to pořád bolelo. Před pátečním zápasem v Duisburgu to bylo lepší, ale pořád ne stoprocentní na to, abych šel do zápasu. Od pondělka běhám, dneska znovu zkusím trénovat a doufám, že už to bude v pohodě," uvedl Laštůvka.

Kouč Bochumi stále Laštůvkovi věří

Mezitím se v brance Bochumi zabydlela dvojka René Renno. O tři roky starší gólman jakoby se stal talismanem štěstí, tým s ním přetnul sérii osmi zápasů bez vítězství. Dvě výhry vrátily do klubu klid.

"Chytal dobře, za tři góly, které doma dostal od Wolfsburgu moc nemohl. V Duisburgu udržel nulu, hlavně jeden zákrok měl dobrý a mužstvo podržel," pochválil Laštůvka svého kolegu.

Jeho pozice by ohrožena být ale neměla, kouč Marcel Koller bývalému gólmanovi Baníku, Šachtaru Doněck či Fulhamu důvěřuje. "Trenér mi říkal, že jsem pro něho dále jednička," uvedl Laštůvka, který však sám se sebou spokojený není. "Sám na sobě cítím, že to pořád není ono. Někdy chybí i trocha štěstí, musím prostě dál makat. Je mi jasné, že i když třeba budu moct hrát, tak trenér sestavu měnit nemusí. Dvakrát se vyhrálo a nemá důvod," dodal.

Reklama

Související témata: