Hlavní obsah

Klasnič se po dvou transplantacích ledviny vrátil k fotbalu

BERLÍN

Nikdo nečekal, že se po dvou transplantacích ledviny vrátí k profesionálnímu fotbalu. Werder Brémy kvůli tomu dokonce Ivana Klasniče nezapsal na soupisku pro Ligu mistrů. Chorvatský útočník však v sobotu po devítiměsíční pauze odehrál první bundesligový duel a pomohl týmu k výhře 2:0 nad Chotěbuzí.

Článek

"Byl to sen, na kterém jsem dlouho pracoval, a užíval jsem si každou minutu na hřišti," řekl agentuře AP sedmadvacetiletý Chorvat, který v sobotu odehrál 64 minut a dvakrát vystřelil na branku. Úplně první zápas po dlouhé pauze odehrál začátkem měsíce zápas za rezervní tým Brém. "Nikdy na to nezapomenu. Když patnáct tisíc fanoušků skandovalo moje jméno, skoro jsem brečel," dodal.

Cesta zpět na trávník však nebyla pro Klasniče jednoduchá. V lednu jeho tělo nepřijalo ledvinu od matky a hráč Brém se tak o dva měsíce podrobil další operaci, při které dostal otcovu ledvinu. "Byl to rok plný bolesti, takže sobotní zápas byl pro mě jako sen," dodal Klasnič, který si ledvinu při utkáních chrání plexisklovým krytem. "Mohl by po něm přejet tank a nic by se nestalo. Nicméně pro mě hraní představuje pořád riziko, protože jeden nešťastný úder může být životu nebezpečný," uvedl.

Potíže s ledvinou u Klasniče lékaři odhalili loni v listopadu při ošetřování zánětu slepého střeva. Poslední zápas za Brémy chorvatský fotbalista odehrál 17. prosince.

Reklama

Související témata: