Hlavní obsah

Džeko pomohl gólem k remíze s Frankfurtem, Leverkusen přehrál Herthu

Bývalý teplický hráč Edin Džeko pomohl brankou k remíze svého Wolfsburgu v souboji proti Eintrachtu Frankfurt. Džeko posílal svůj tým ve 48. minutě do vedení. Tříbodovou radost ale fotbalistům z města Volgswagenu zkazil Michael Fink, který zajistil remízu. Soupeř Sparty v posledním utkání Poháru UEFA Bayer Leverkusen snadno zvítězil na půdě Herthy Berlín 3:0.

Článek

Dobrý vstup do utkání s Frankfurtem se povedl fotbalistům Wolfsburgu, za které odehrál celý zápas Jan Šimůnek. Už v šesté minutě se za domácí trefil Christian Gentner. Hráči Eintrachtu se ale ještě do konce prvních pětačtyřiceti minut podařilo vyrovnat zásluhou Chrise. Vlky poslal tři minuty po začátku druhé půle do vedení exteplický Edin Džeko. Na tři body ale nakonec domácí nestačili, za Frankfurt vyrovnal na konečných 2:2 Michael Fink.

Poslední soupeř Sparty Praha v Poháru UEFA Bayer Leverkusen potvrdil skvělou formu z posledních týdnů a počtvrté v řadě v Bundeslize zvítězil. Skóre na hřišti Herhty Berlín otevřel v prvním poločase Carsten Ramelow. Náskok favorita zvýšil pět minut po začátku druhé části další záložník Švýcar Tranyuilo Barnetta. Třetí gól přidal v nastaveném čase Sergej Barbarez. Svěřenci Michaela Skibbeho si tak vezou z Berlína tři body za vítězství. Leverkusen se tak posunul na čtvrtou příčku.

Ve šlágru kola přivítali Jarolímův Hamburk na svém stadiónu fotbalisté Werderu Brémy. Domácí poslal do vedení v 15. minutě hráč z Pobřeží Slonoviny Boubacar Sanogo. S odpovědí čekali hamburští až do 61. minuty, kdy se trefil Nizozemec Rafael van der Vaart. Tři minuty nato ale strhl vítězství na stranu Brém obránce Petri Pasanen. Díky jeho trefě porazil Werder Brémy Hamburk 2:1.

O výhře Dortmundu rozhodl Petrič

V utkání Stuttgartu s Borusií Dortmund to vypadalo, že si oba týmy body rozdělí. Vlastní gól si nejdříve vstřelil stuttgartský Mattieu Delpierre. Do konce první půle skóre srovnal Fernando Meira. O vítězství hostujícího Dortmundu nakonec rozhodl jedenáct minut před koncem utkání dortmundský Mladan Petrič.

O výhře domácího Schalke 04 nad fotbalisty Bochumi rozhodl v 32. minutě brazilský obránce Marcelo Bordon, který zařídil jedinou branku zápasu.

Fotbalisté Energie Chotěbuz rozhodli o tom, že tři body poputují na jejich konto v rozmezí mezi 62. a 75. minutou. Za domácí se nejdříve trefil Stanislav Angelov, aby o třináct minut později vítězství potvrdil Dimitar Rangelov.

Výsledky 15. kola Bundesligy:
Brémy - Hamburk 2:1 (15. Sanogo, 64. Pasanen - 61. Van der Vaart), Chotěbuz - Karlsruhe 2:0 (62. Angelov, 76. Rangelov), Hertha Berlín - Leverkusen 0:3 (31. Ramelow, 50. Barnetta, 90. Barbarez), Schalke - Bochum 1:0 (32. Bordon), Stuttgart - Dortmund 1:2 (35. Meira - 11. vlastní Delpierre, 78. Petrič), Wolfsburg - Frankfurt 2:2 (6. Gentner, 48. Džeko - 35. Chris, 52. Fink).

Reklama

Související témata: