Hlavní obsah

Hannover v bitvě s Werderem nakonec získal tři body pro sebe

PRAHA

Tak jako mohli fanoušci vidět sedm branek v pátečním utkání mezi Dortmundem a Bielefeldem, kde domácí nastříleli hostům šest branek, stejný počet úspěšných pokusů byl k vidění v Hannoveru, kde Štajnerův tým v o poznání vyrovnanějším duelu zvítězil nad Werderem Brémy 4:3. Český fotbalista do utkání nastoupil až v 69. minutě.

Článek

Jako první v sobotním hracím dni rozradostnil své fanoušky Markus Rosenberg, který za Werder Brémy vstřelil branku v 10. minutě v utkání na půdě Hannoveru, hosté se ovšem neradovali příliš dlouho.

Následovala gólová smršť domácích, kteří během devíti minut dvěma góly Mike Hankeho a vlastním gólem hosujícího záložníka Baumanna vedli 3:1. Ovšem čtyři minuty před koncem prvního poločasu snížil na 2:3 z pokutového kopu Diego. V 54. minutě opět zaúřadoval Rosenberg, který vyrovnával na 3:3. O tom, že jde o zápas Mika Hankeho rozhodla 83. minuta, když se tento útočník trefil po třetí a stanovil tak konečný výsledek na 4:3 pro domácí.

V zápase jedenáctého týmu tabulky se šestým, hostil domácí Frankfurt Schalke, které by se vítězstvím posunulo na čtvrtou příčku. Přišla 49. minuta a domácí fanoušky rozradostnil frankfurtský Faton Toski. V 77. minutě se podařilo vyrovnat hostujícímu Heinkemu Westermannovi. V posledních deseti minutách spadla branka na obou stranách, a tak se soupeři dělili o bod za remízu 2:2.

První i druhý tým Bundesligy nevstřelil ani gól

V utkání mezi Hamburkem a Chotěbuzí měli oba týmy před utkáním jiné starosti. Zatímco domácí chtěli ziskem tří bodů atakovat první místo v tabulce, hosté by si překvapivým vítězstvím pomohli ze sestupových vod, jelikož po patnácti odehraných zápasech zaujímali předposlední místo před Duisburgem. Konečný výsledek 0:0 byl tedy spíše vítězstvím hostů než domácích.

Stejná bezbranková remíza přinesla ještě větší překvapení v utkání druhého týmu s posledním. Ani hráči jako Klose, Toni a Ribéry nepomohli svému Bayernu Mnichov k zisku tří bodů proti Duisburgu. Další remíza byla k vidění v Bochumi, kde domácí fotbalisté remizovali s Karlsruhe 2:2.

Ve Stuttgartu se o vedení 2:0 nad Wolfsburgem po osmačtyřiceti minutách postarali Marica a Cacau. Tři minuty nato se podařilo snížit exteplickému Džekovi, vedle něhož za hosty bojoval také bývalý sparťanský obránce Jan Šimůnek. Bohužel pro hosty čtyři minuty před koncem rozhodl o zisku tří bodů pro Stuttgart domácí fotbalista Thomas Hitzlsperger.

Stuttgart - Wolfsburg 3:1
Branky: 26. Marica, 48. Cacau, 86. Hitzelsperger - 51. Džeko
Bayern Mnichov - Duisburg 0:0
Frankfurt - Schalke 2:2
Branky: 49. Toski, 82. Amanatidis - 77. a 89. Westermann
Bochum - Karlsruhe 2:2
Branky: 18. a 59. Šesták - 24. Hajnal, 56. Freis
Hannover - Brémy 4:3
Branky: 12., 21. a 77. Hanke, 20. vlastní Baumann - 10. a 54. Rosenberg, 41. Diego z pen.
Hamburk - Chotěbuz 0:0

Reklama

Související témata: