Hlavní obsah

Trio českých fotbalistů v Bielefeldu přišlo o trenéra

BIELEFELD

Fotbalisté německého Bielefeldu včetně českého tria se ocitli po sérii špatných výsledků bez trenéra. Klub, jehož barvy v bundeslize hájí obránci Petr Gabriel, Radim Kučera a záložník David Kobylík, dnes odvolal z lavičky Ernsta Middendorpa. Pod jeho vedením je Arminia o jediný bod nad pásmem sestupu a znovu ji čeká boj o záchranu.

Článek

"Fakta nelžou. Z posledních jedenácti zápasů jsme uhráli pouhých pět bodů. A gólů, kolik jsme dostali, ani nechci počítat. Byly zápasy, kdy jsem si myslel, že už to horší ani být nemůže - a ono přece," prohlásil obchodní ředitel Bielefeldu Reinhard Saftin na pondělní tiskové konferenci.

Middendorpův osud zpečetil páteční ligový debakl 1:6 v Dortmundu. Osmačtyřicetiletý kouč ve funkci vydržel jen devět měsíců; přitom když pro klub po uplynulé sezóně zachránil nejvyšší soutěž, prodloužil smlouvu do roku 2009. Nakonec ale odchází předčasně stejně jako při svých předchozích dvou štacích v Bielefeldu v letech 1990 a 1998.

V posledním podzimním zápase proti Stuttgartu mužstvo v sobotu povede kouč rezervy Detlev Dammeier, pak bude klubové vedení hledat Middendorpova nástupce. Najít ho musí do 4. ledna, než začne po zimní pauze znovu příprava.

Reklama

Související témata: