Hlavní obsah

Kanonýra Kollera chce Norimberk

NORIMBERK/PRAHA

Německý 1. FC Norimberk usiluje o českého reprezentačního kanonýra Jana Kollera. „V Norimberku mají skutečně velký zájem a přestup by chtěli realizovat už v lednu,“ potvrdil Právu informaci hráčův manažer Pavel Paska s tím, že na konci tohoto týdne bude jednat o Kollerovi v Monaku.

Článek

„Žádný klub z vlastní inciativy nehledáme. V létě ale Kolerovi končí smlouva a chceme se v Monaku domluvit, co bude dál. Zda mu nabídnou prodloužení nebo budeme řešit situaci jinak. V tom případě je Norimberk prvním a skutečně vážným zájemcem,“ dodal Paska. Norimberk Kollerovi dokonce nabízí delší smlouvu.

Podle německého týdeníku Kicker jedná Norimber s Kollerem už od listopadu. „ Když se nám taková šance nabídne, bylo by lehkomyslné nechat ji být,“ cituje ČTK k možnému transferu sportovního ředitele Norimberku Martina Badera. Norimberku se na podzim nedaří a potřebuje střelce, protože Slováci Vittek a Mintál bývají dost často zraněni.

Čtyřiatřicetiletý Koller v Monaku letos hraje méně než v minulé sezóně. Nastoupil v šestnácti zápasech, devět jich odehrál celých a dal čtyři góly. „V Německu na něj nezapomněli. Vždyť v Dortmundu hrál v letech 2001 až 2006 a ve 138 ligových zápasech nastřílel 59 gólů. S Borussií, kde působil společně s Tomášem Rosickým, získali mistrovský titul a zahráli si i finále Poháru UEFA. Neměl by problémy s jazykem, byl by blíž k domovu, kam se pomalu chystá a navíc v Norimberku by se potkal s kolegy z reprezentace Tomášem Galáskem a Jaromírem Blažkem.

V reprezentaci Koller patří stále k tahounům. Na podzim vstřelil svůj 51. gól a význameně se podílel na postupu mužstva na ME. Jak sám uvedl, po ME chce v reprezentaci končit a po návratu domů by ještě rád oblékl dres Bohemians.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články