Hlavní obsah

Fotbalový útočník Fenin se definitivně upsal Frankfurtu

Reprezentační útočník Martin Fenin se definitivně dohodl na přestupu z Teplic do německého Frankfurtu. Stříbrný medailista ze MS dvacítek v Kanadě v pátek po úspěšném absolvování zdravotních testů podepsal s bundesligovým celkem smlouvu. Severočeský fotbalový klub za něj získá asi čtyři milióny eur (přibližně 106,4 miliónu korun). ČTK to sdělil teplický šéf František Hrdlička.

Článek

Tepličtí navíc budou finančně participovat na případném dalším Feninově přestupu. Jeho transfer do Frankfurtu je zatím suverénně největším zimním přestupem v rámci české ligy. "U zdravotní prohlídky ani zátěžových testů žádný problém nebyl, podpis smlouvy byl dnes spíš už jenom formalitou," uvedl Hrdlička. Frankfurt je tak vítězem souboje o talentovaného kanonýra, o nějž do poslední chvíle stál také slavný Juventus Turín.

Fenin, od podzimu člen seniorské reprezentace, ale už dříve dal najevo, že by se mu nyní spíše zamlouvalo angažmá v devátém týmu německé ligy. Zde totiž bude mít větší šanci pravidelně hrát.

Fenin je nejdražší posila Frankfurtu v historii 

Frankfurtští si od Fenina hodně slibují, autor 15 branek v české lize je navíc nejdražší posilou v historii klubu. Na jaře bude Fenin do zápasů německé nejvyšší soutěže vybíhat se sedmnáctkou na zádech, toto číslo si po testech dnes sám vybral.

Fenin tak vůbec poprvé v kariéře mění dres, celý svůj fotbalový život zatím strávil v Teplicích. "Na jednu stranu jsem rád, jak dobrý obchod se nám povedl, ale na druhou mě bolí u srdce. Přece jenom Martina znám od sedmi let, sledoval jsem ho od jeho začátků, a tak je mi trošku smutno, že od nás odejde. Ale musíme to brát tak, že dělá velký krok v kariéře," dodal Hrdlička.

Fenin bude třináctým českým hráčem v německé lize a Eintracht bude devátým klubem, v němž má český fotbal zastoupení. Na reprezentační srazy z Německa přijíždějí Jaromír Blažek s Tomášem Galáskem z Norimberku, David Jarolím z Hamburku a Jan Šimůnek z Wolfsburgu.

Reklama

Související témata: