Hlavní obsah

Hitzfeld potvrdil odchod z lavičky fotbalového Bayernu Mnichov

Německý trenér Ottmar Hitzfeld na konci letošní fotbalové sezóny opustí lavičku Bayernu Mnichov. Osmapadesátiletý kouč tak zakončí své druhé působení v nejslavnějším německém klubu, kde mu vyprší smlouva v červnu. „Své rozhodnutí o odchodu jsem sdělil vedení klubu již před třemi týdny. V následujícím půl roce se pokusíme úspěšně dojít k zisku titulu,“ řekl na stránkách sport1.de Hitzfeld.

Článek

Svou další budoucnost vidí Hitzfeld, který je dvojnásobným držitelem ocenění „Nejlepší trenér roku“ ve dvou možnostech. Buďto povede národní výběr Švýcarska, nebo zvolí jemu známou pozici fotbalového experta v některé televizi.

„Vím, že je mzda, kterou pobírá kouč reprezentačního výběru Švýcarska neporovnatelná s tou, kterou má trenér bundesligového týmu. To pro mě ovšem není směrodatné,“ zmínil na sport1.de Hitzfeld faktor peněz, podle kterého se rozhodovat určitě nebude.

Německý trenér přišel na lavičku Bayernu v lednu roku 2007 místo odvolaného Felixe Magatha. V prvotních plánech se počítalo s tím, že Hitfezld povede mnichovský velkoklub jen do konce loňské sezóny, ovšem potom se s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy až do června roku 2008.

Nástupcem by mohl být Van Basten

Německý kouč již vedl mnichovský Bayern v letech 1998 až 2004, za tuto dobu se mu podařilo čtyřikrát vyhrát německý titul, v roce 2001 dokonce po úspěšné bitvě s Valencií ve finále Ligy mistrů slavil triumf v nejprestižnější klubové soutěži.

Oficiálně se tak rozjela jednání o Hitzfeldově nástupci. V úvahu přicházejí například trenér Liverpoolu Rafael Benitez, Lothar Matthäus nebo současný kouč nizozemských reprezentantů Marco van Basten.

Reklama

Související témata: