Hlavní obsah

Norimberk očekává v neděli Kollera na zdravotních testech

NORIMBERK

Přestupu fotbalového útočníka Jana Kollera z Monaka do Norimberku už nestojí podle všeho nic v cestě. Historicky nejlepší střelec české reprezentace je podle magazínu Kicker, po několika týdnech složitých vyjednávání, očekáván v bundesligovém klubu v neděli na zdravotních testech. Monako už také údajně dalo ke Kollerově odchodu souhlas.

Článek

"Už se nacházíme na cílové rovince. Zbývá skutečně doladit pár detailů, než bude podepsána smlouva," prohlásil v sobotu sportovní ředitel Norimberku Martin Bader. Klub netrpělivě očekává 202 centimetrů vysokého a zkušeného čtyřiatřicetiletého kanonýra, který by měl Norimberku pomoci v boji o záchranu v nejvyšší soutěži.

Pokud Koller skutečně do Německa z francouzské ligy zamíří, setká se v týmu s Tomášem Galáskem a Jaromírem Blažkem. Námluvy ze strany bundesligového klubu nabraly na ještě větší intenzitě poté, co se do boje o služby kanonýra s přezdívkou "Dino" vložil anglický prvoligový Fulham.

V lize našich západních sousedů by se vytáhlý útočník objevil znovu po necelých dvou letech, kdy odešel do Monaka po úspěšných pěti sezónách v Dortmundu. Smlouvu by měl v novém působišti podepsat do roku 2010, ta stávající, ve francouzském klubu, mu měla vypršet v létě. V dresu Borussie, kde s ním působil i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, Koller nastřílel ve 138 zápasech 59 gólů a získal s ní v roce 2002 ligový titul.

V dresu vestfálského mužstva si ostřílený borec zahrál ve stejném´roce i finále Poháru UEFA. Ani jeho nádherná trefa z uctivé vzdálenosti ale jeho týmu k radosti z cenné trofeje nepomohla. Dortmund prohrál s nizozemským Feyenoordem Rotterdam 2:3.

V této sezóně nedostával nejlepší český reprezentační střelec v Monaku příliš důvěru a většinou nastupoval jako střídající hráč. Přestup do Německa by mu měl především přinést větší zápasové vytížení před blížícím se mistrovstvím Evropy. To se uskuteční v létě v Rakousku a Švýcarsku. Celkově nastoupil Koller za necelé dvě sezóny ve francouzské lize k 50 zápasům a připsal si 12 přesných tref.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články