Hlavní obsah

Nejlepší kanonýr fotbalové reprezentace Koller přestoupil do Norimberku

Český fotbalový útočník Jan Koller přestoupil z francouzského Monaka do Norimberku. V německém klubu v neděli úspěšně absolvoval zdravotní testy a podepsal smlouvu na dva a půl roku. Stal se tak spoluhráčem dalších známých tváří z reprezentace, záložníka Tomáše Galáska a brankáře Jaromíra Blažka.

Článek

"Reprezentační útočník se tak opět vrací do bundesligy, kde prožil své nejúspěšnější fotbalové roky v dresu Borussie Dortmund," uvedla společnost International Sport Management, která vytáhlého střelce zastupuje, na svých internetových stránkách. Zprávu o Kollerově přestupu potvrdil ČTK i majitel ISM Pavel Paska.

V neděli se tak definitivně zastavil kolotoč vyjednávání, která trvala asi měsíc. Do boje o produktivního útočníka se na poslední chvíli přidal anglický Fulham, ale se svou nabídkou neuspěl. Finanční podmínky přestupu nejsou známy, ale Monako prý za třiaosmdesátinásobného českého reprezentanta požadovalo údajně částku okolo dvou miliónů eur.

"Dino" chce góly pomoci k záchraně

Kollerův nový kontrakt platí podle agentury DPA i pro druhou ligu, v případě sestupu by však vypršel už v roce 2009. Norimberku totiž patří po podzimní části 16., a tedy sestupové místo. "Mým cílem je udržet se s Norimberkem mezi elitou. Viděl jsem už nějaké jeho zápasy v televizi a rozhodně to není špatné mužstvo," uvedl Koller s tím, že chce svými góly pomoci ke klidnějšímu jaru.

Do francouzského Monaka zamířil 202 centimetrů vysoký kanonýr právě z Dortmundu před rokem a půl, ve Francii se ale spíše trápil a v nové sezóně nastupoval obvykle jen jako střídající hráč. Koller si přál změnit působiště také proto, aby byl v co největším zápasovém vytížení před blížícím se mistrovství Evropy v Rakouskuk a Švýcarsku. Celkově nastoupil Koller za necelé dvě sezóny ve francouzské lize k 50 zápasům a připsal si 12 přesných tref.

V dresu Borussie, kde s ním působil i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, Koller nastřílel ve 138 zápasech 59 gólů a získal s ní v roce 2002 ligový titul.

V dresu vestfálského mužstva si ostřílený borec zahrál ve stejném´roce i finále Poháru UEFA. Ani jeho nádherná trefa z uctivé vzdálenosti ale jeho týmu k radosti z cenné trofeje nepomohla. Dortmund prohrál s nizozemským Feyenoordem Rotterdam 2:3.

Reklama

Související témata: