Hlavní obsah

Klinsmann povede Bayern Mnichov

Bývalý trenér německého národního týmu Jürgen Klinsmann se od července stane trenérem fotbalistů Bayernu Mnichov, za který sám kdysi nastupoval jako hráč. Klinsmann dovedl jako trenér německé reprezentanty na domácím MS 2006 na překvapivé třetí místo. Na lavičce mnichovského klubu nahradí Ottmara Hitzfelda, který se rozhodl s Bayernem smlouvu neprodlužovat.

Článek

Jürgen Klinsmann v mnichovském velkoklubu působil už jako hráč v letech 1995/97, kdy se mu s týmem podařilo vyhrát Poháru UEFA a získat titul v německé lize. Během působení na lavičce německé reprezentace si budoucí trenér Bayernu připsal 20 vítězství, osm remíz a šest proher.

Třiačtyřicetiletý trenér působil během své aktivní kariéry také v dresech Tottenaham Hotspur, Interu, Monaku a Sampdorii Janov, ve které roku 1998 ukončil svou hráčskou kariéru.

„Překvapila mě rychlost, s jakou se vše událo. V tom bych viděl překvapení,“ řekl Klinsmannův dlouholetý týmový kolega z Bayernu a národního mužstva Thomas Helmer pro Sport1.de s tím, že jmenování Klinsmanna na pozici hlavního trenéra Bayernu překvapením není.

Vedení Bayernu Mnichov představilo budoucího trenéra svého mužstva na oficiální tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: