Hlavní obsah

S Kollerem jsme udělali terno, libuje si kouč Norimberku

NORIMBERK

Fotbalisté Norimberku se obávají sestupu z německé ligy, a tak spoléhají na svého nového útočníka, českého kanonýra Jana Kollera. Ten si vysloužil pochvalu od vedení klubu, když se střelecky prosadil v obou dosavadních utkáních na soustředění v portugalském Algarve a ukázal, proč ho trenér Hans Meyer před dvěma týdny koupil z Monaka za jeden milión eur.

Článek

"Angažování Jana bylo jako rozbití banku," rozplýval se před německými novináři Meyer, který označil Kollerův příchod za "dárek". Sportovního ředitele klubu Martina Badera nadchla Kollerova povaha. "Sžil se s týmem, jako kdyby u nás byl již dlouho. Člověk z něho vůbec nemá pocit, že se jedná o hvězdu," řekl Bader. "Naopak je velmi skromný a zdrženlivý."

Norimberk je po podzimní části bundesligy na sestupové šestnácté příčce a ztrácí na tým před sebou dva body, což i je jeho odstup na poslední místo. Zatímco v minulé sezóně bojoval o pohárovou Evropu, letos bude svádět tvrdý boj o záchranu. "Bude to pro nás těžké jaro. Pravděpodobně budeme potřebovat pevné nervy až do konce," řekl Bader, který bude spoléhat právě na Kollera. "Již nám ukázal záblesk svých kvalit," dodal.

Norimberku kromě výsledků v přípravě dodává optimismu také zdravotní stav slovenského útočníka Róberta Vitteka, kterého trápilo koleno, a levého obránce Javiera Pinoly. Start jarní části sice nestihnou, ovšem v průběhu jara by měli být připraveni naskočit do hry. "Vypadá to docela dobře," uvedl Meyer.

Reklama

Související témata: