Hlavní obsah

Šimák se v přípravě blýskl hattrickem proti Wolfsburgu

Hattrickem do sítě bundesligového Wolfsburgu se ve středu předvedl český fotbalista Jan Šimák, ani tím ale prohru druholigové Jeny neodvrátil. V přípravném utkání totiž favorit po prohraném poločase přidal a nakonec zvítězil 4:3. Šimák se trefil dvakrát z přímého kopu, třetí gól přidal z penalty.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Wolfsburg na půdě druholigového durynského celku přivítaly dvě tisícovky diváků a brzy viděly velké představení devětadvacetiletého českého záložníka. Šimák poprvé rozvlnil síť v 24. minutě poté, co bezpečně proměnil pokutový kop. Do poločasu navíc přidal i další dvě branky.

V 32. minutě si postavil míč k přímému kopu z asi 24 metrů a vzápětí poslal míč přímo do šibenice branky hostů. Svůj střelecký účet završil minutu před přestávkou, opět z přímého kopu a opět střelou do růžku. Čistý hattrick mu pokazil jen vlastní gól spoluhráče Steygmayera z 42. minuty.

Radost z výhry ale Šimákovi ani Jeně nakonec přána nebyla. Wolfsburg totiž po poločase přidal a utkání zvrátil. Vítězný gól dal v 82. minutě exteplický útočník Edin Džeko, naopak český stoper Jan Šimůnek se v sestavě vítězů neobjevil.

Reklama

Související témata: