Hlavní obsah

Fenin: Lidé říkají, že jsem nová superstar

FRANKFURT/PRAHA

Devatenáctiletý fotbalista Martin Fenin přestoupil v zimní přestávce z Teplic do německého Frankfurtu a stal se nejdražší posilou v historii klubu. O tom, že zřejmě nepůjde o špatnou investici, začal nového zaměstnavatele přesvědčovat již v sobotu. Prvním hattrickem kariéry sestřelil Herthu Berlín a rozesmutnil i krajana Jaroslava Drobného v její brance. „Lidé říkají, že jsem nová superstar,“ prozradil Fenin na svých internetových stránkách.

Článek

Lepší premiéru si čtyřnásobný český reprezentant asi nemohl přát. V přípravě se zdálo, jako by Feninovi zvlhl pověstný střelecký prach, ale v prvním jarním soutěžním zápase dokázal spíše opak. "V prvních deseti minutách jsem měl dvě gólovky. Nedal jsem a začal být trochu nesvůj. Dvě loženky mi vychytal Drobný, a pak přišel hattrick...“ líčil na svých internetových stránkách veleúspěšný debutant.

Poprvé se mohl Fenin radovat ze vstřelené branky v německé lize ve 39. minutě. Jeho kolega z útoku Frankfurtu, řecký reprezentant Joannis Amanatidis, jej našel v ideální pozici asi sedm metrů před brankovou čárou a mladíček svou šanci razantně zužitkoval. Po zápase si český útočník spolupráci s kolegou na hrotu ofenzivy pochvaloval. „"S ním se hraje super. Mám se od něj co učit, je skvělý nastupovat s takovým borcem. Dal jsem tři góly, jeden mohl dát i on, nahrál jsem mu na velkou šanci, bohužel nedal,“ líčil Fenin po zápase.

Ve druhém poločase přidal po další spolupráci s řeckým fotbalistou další dvě branky a mohl se radovat z prvního hattricku v seniorské kariéře. „Ty tři góly mi pomůžou. Kluci o mně budou vědět, stejně jako třeba v Teplicích, že umím dávat góly a nebudou se bát mi balóny dávat," hodnotil přínos svého gólového představení stříbrný medailista z loňského MS dvacetiletých a dodal: „Určitě nebudu dávat každý zápas hattrick, ale začátek nemohl být lepší.“

Na nějakou bujarou oslavu úspěšné premiéry v novém dresu nemá hráč, který prošel všemi českými reprezentačními kategoriemi, ani pomyšlení. Hned po zápase odcestoval s týmem zpět do Frankfurtu a poté se přesouvá na Kypr na reprezentační sraz. „Je to příjemný, ale upletl jsem si na sebe trochu bič, musím to teď ustát. Kdybych dal v pátek doma gól Bielefeldu, bylo by to fantastický,“ odkryl své další přání v novém působišti Martin Fenin, podle nějž má Eintracht jedny z nejlepších fanoušků v bundeslize.

Tři zářezy na pažbě také mladíkovi přinesly rapidní nárůst zájmu německých médií, zástupci tisku i televizí měli na českého střelce po zápase doslova spadeno. „To bylo těžší než na hřišti. Mluvil jsem pomalu, něco tam patlal, ale říkali, že jsem to snad řekl dobře,“ líčil s úsměvem na rtech Fenin a s nadhledem sobě vlastním uzavřel: „Snad z toho nevyleze žádný silvestrovský představení."

Reklama