Hlavní obsah

Koller si ligovou premiéru v Norimberku představoval jinak

Obnovená premiéra v německé lize nevyšla českému fotbalovému reprezentantovi Janu Kollerovi podle představ. V dresu Norimberku sice odehrál v Karlsruhe celé sobotní utkání, ale vstřelit branku se mu nepovedlo, stejně jako jeho novým spoluhráčům a hosté prohráli 0:2. Nyní se Koller podívá s reprezentací na Kypr, kde národní tým sehraje dva přípravné zápasy, a pak se již soustředí na víkendový duel o záchranu s Hansou Rostock.

Článek

"Samozřejmě jsem si premiéru představoval jinak. Určitě to mohlo být lepší, nenavázal jsem na výkony z přípravných zápasů," řekl v neděli Koller novinářům v Praze před odletem reprezentace na Kypr. "Musíme to napravit v dalším zápase. Ten bude veledůležitý," připomněl blížící se duel s Rostockem, který je o dva body před Norimberkem na posledním nesestupovém místě.

Norimberk po loňské úspěšné sezóně nyní okupuje sestupové pozice a svádí tvrdý boj o záchranu, což je pro Kollera novinkou. Dosud totiž působil jen v klubech, které bojovaly o titul či hrály v klidném středu tabulky. "Určitě je to něco jiného, než když hrajete v klidném středu nebo o horní příčky. Tam když se něco nepovede, tak se zas tak nic neděje ve srovnání s tím, když spadnete do druhé ligy. Ten tlak je tedy určitě větší, ale já doufám, že se záchrana podaří," uvedl bývalý hráč Sparty, Lokerenu, Anderlechtu, Dortmundu a Monaka.

Za záchranou však Norimberk na hřišti Karslruhe nevykročil. "Ten zápas nám nevyšel. První půle z naší strany nebyla tak špatná, byly tam dvě šance, které kdybychom proměnili, mohlo to vypadat jinak," litoval Koller. "Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak. Ten první gól byl hodně zbytečný, když jsme udělali v obraně dvě hrubé chyby po sobě. Ještě předtím přišla červená karta a pak už to bylo o ničem. To už nás přehrávali a zaslouženě vyhráli," dodal.

Náladu Kollerovi zlepšil Fenin 

Hned po zápase mu tak alespoň částečně zlepšila náladu zpráva o tom, že jeho kolega z reprezentace Martin Fenin při svém debutu v německé lize v dresu Frankfurtu zaznamenal hattrick. "Pro Martina je to vynikající vstup do bundesligy. Určitě mu to hodně pomůže. Má před sebou slibnou budoucnost," řekl Koller.

Jako pozitivní na návratu do Německa vidí Koller především atmosféru na stadiónech. "Já jsem fotbalista a to prostředí v Německu je pro fotbalistu ideální. Když bylo včera v Karlsruhe vyprodáno, tak tam byla skvělá atmosféra. A tady bude vyprodáno všude," uvedl vytáhlý útočník. "Ten zájem je tady úplně jiný, než tomu bylo v Monaku. V tom je ten přestup hodně pozitivní," dodal.

Nyní Kollera čeká jedno ze dvou přípravných utkání české reprezentace na Kypru s Řeckem či Polskem. "Zatím netuším, proti komu nastoupím. Musíme se na tom ještě domluvit. Ale před mistrovstvím Evropy je jen dobře, že má trenér možnost vyzkoušet nové adepty," řekl nejlepší reprezentační střelec k širokému kádru 27 hráčů.

Kollera po návratu z reprezentačního srazu vedle těžkých bojů o záchranu čeká také další úkol - najít si stálé bydlení. "Doteď jsme měli soustředění, tak na to nebylo dost času. Ale až se vrátím od reprezentace, tak se pokusím něco rychle sehnat, abych se brzy zabydlel a mohl přivézt rodinu z Monaka," prohlásil Koller. "Chtělo by to něco v klidnější části města, nějaký byt," dodal čtyřiatřicetiletý kanonýr.

Reklama

Související témata: