Hlavní obsah

Papadopulos si gól proti Leverkusenu zakázal oslavovat

Více než dva roky čekal fotbalový útočník Michal Papadopulos na svojí premiérovou branku v německé bundeslize. Když se v sobotu v barvách Chotěbuzi konečně vysněné trefy dočkal, téměř vůbec se neradoval. Důvod? Dvaadvacetiletý hráč se prosadil proti "svému" Leverkusenu, který jej do sestupem ohrožené Chotěbuzi poslal na jarní hostování.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Papadopulos ještě v ostravském dresu

Článek

Bývalý ostravský útočník, který má zkušenosti i z ročního působení v juniorském týmu slavného Arsenalu, byl hodně rozpolcený, když už po čtvrt hodině hry přesnou hlavičkou pokořil brankáře Adlera. "Nejprve jsem úplně vyletěl, protože jsem měl strašnou radost. Ale pak mě ta euforie rychle přešla. Ani jsem se moc neradoval, abych kluky z Leverkusenu moc nepodráždil," uvedl Papadopulos v nedělní rozhovoru s ČTK. "Ale bylo těžké ty emoce držet v sobě," přiznal někdejší reprezentant do 21 let.

Jeho první zásah v německé lize na vlastní oči sledoval i jeho otec Tanas, do Chotěbuze přijelo třemi auty i deset Papadopulosových kamarádů z Ostravy, mezi nimiž nechyběli hráči Baníku David Bystroň s Alešem Neuwirthem. "Sháněl jsem jedenáct lístků, osobně jsem měl vyprodáno," žertoval Papadopulos, který se hned po utkání s celou karavanou vydal na tříhodinovou cestu do Ostravy. A dnes večer zamířil sám zase opačným směrem přes Polsko do Německa.

Zažil nebývale pikantní zápas

Papadopulos v sobotu zažil nebývale pikantní zápas. V úvodním jarním ligovém kole se hned představil proti klubu, kde dva roky marně čekal na větší šanci. "Ale nebyl jsem nervózní. Spíš jsem se moc těšil, protože v Leverkusenu mám skoro se všemi skvělé vztahy. Kluci mě před zápasem dokonce ze srandy tahali na rozcvičku na svoji polovinu, tak jsem jim říkal, jestli se nepomátli," líčil s úsměvem Papadopulos. "Po zápase i brankář Adler řekl, že když už inkasoval, tak je rád, že to bylo zrovna ode mě. Taková slova potěší," poznamenal.

Když utkání, v němž Chotěbuz neudržela vedení a nakonec podlehla 2:3, skončilo, Papadopulos v šatně Leverkusenu dlouho rozmlouval s hráči i trenérem Michaelem Skibbem.

"Ten byl v pohodě, usmíval se a chválil mě. Ale kdo ví, co by říkal, kdybychom to vedení udrželi," přemítal Papadopulos. Radost z gólu mu pokazila prohra, po níž Energie zůstává předposlední. "Škoda, neuznali nám dva góly kvůli milimetrovým ofsajdům, pak na mě nepískli penaltu, přitom na druhé straně podobný zákrok posoudili opačně. Ještě že se našim konkurentům také moc nedařilo," připomněl zaváhání Duisburgu, Bielefeldu, Rostocku a Norimberku. "Další kolo hrajeme v Bochumi, ta má jen o čtyři body víc než my. Ten zápas hodně napoví o našich šancích," mínil Papadopulos.

Reklama

Související témata: