Hlavní obsah

Frankfurt proti Bielefeldu. Zazáří Fenin i při domácí premiéře?

Druhý zápas, první šance představit se v bundeslize domácím fanouškům. V pátečním 19. kole nejvyšší německé soutěže přivítá Frankfurt Bielefeld a Commerzbank Arena se nejvíce těší na mladičkého Martina Fenina. Český reprezentant při svém debutu v bundeslize hattrickem zařídil vítězství na hřišti Herthy Berlín. „První zápas doma bude velká show. Hlavně tam se chci dobře uvést,“ řekl Fenin.

Článek

Velmi zdařilou premiéru si Martin Fenin odbyl v prvním jarním kole bundesligy minulý týden. Poprvé se český reprezentační útočník v Berlíně trefil do sítě Herthy ve 39. minutě, další gól přidal po akci jeden na jednoho a přesném zakončení k tyčce. O čistém hattricku rozhodl svou brankou v poslední minutě zápasu. „Ty góly by mi měly pomoct, lidi snad budou tolerantnější, nemůžou čekat, že takhle budu pálit v každém utkání,“ řekl na svých webových stránkách Fenin k zápasu proti Bielefeldu.

Exteplický forvard se díky svému kvalitnímu výkonu v Berlíně dostal do ideální jedenáctky prvního jarního kola německé nejvyšší soutěže. Fenin strávil minulý týden na kempu české reprezentace na Kypru, kde si zahrál v prvním utkání, které český národní tým prohrál s Řeckem 0:1. „"Škoda, že jsme prohráli a já nedal velikou šanci za stavu 0:0. Ale účast na srazu byla super, zase jsem se dostal mezi české kluky, byla sranda, pohoda. Pro mě zpestření," užil si reprezentační přípravu frankfurtský útočník.

Věřím, že tlak ustojím

Takový vstup, jakým se prezentoval v dresu Eintrachtu Fenin, vyvolal velký zájem médií nejen v Česku, ale také u našich západních sousedů. „Hlava by se mi z toho zatočit neměla, v tom mi pomohly Teplice, kde jsem se naučil tlak ustát. Tady je ještě větší, ale snad to zvládnu taky,“ věří držitel stříbrné medaile z mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě.

Zatímco páteční soupeř Frankfurtu Bielefeld bude mít na jaře velké problémy v boji o záchranu, Feninův tým by se ziskem tří bodů přiblížil mužstvům na nejvyšších příčkách tabulky bundesligy, kde jsou mezi týmy velmi malé bodové rozdíly. "Hlavně, abychom vyhráli. Já si nedával gólové cíle ani minule. Chci udělat maximum pro mužstvo,“ vrátil se k večernímu utkání Fenin.

Reklama