Hlavní obsah

Kanonýr Fenin znovu udeřil, gólem přispěl k výhře nad Bielefeldem

FRANKFURT/PRAHA

Český útočník v barvách Eintrachtu Frankfurt Martin Fenin výraznou měrou přispěl k vítězství v 19. kole bundesligy nad Arminií Bielefeld 2:1. Ve 37. minutě založil akci, z níž padla první branka a krátce po začátku druhého poločasu dorážel do prázdné brány střelu Weissenbergera. Pro Fenina to byl čtvrtý gól ve druhém zápase nejvyšší německé soutěže. Za Bielefeld, v jehož základní sestavě nastoupili čeští obránci Kučera a Gabriel, snižoval Wichniarek.

Článek

Martin Fenin se v pátek poprvé v bundesligovém utkání představil domácím fanouškům, které navnadil třemi brankami do sítě Herthy Berlín v předchozím kole. Soupeřem osmého týmu německé ligy byla čtrnáctá Arminia Bielefeld, za niž nastoupilo v základní sestavě duo českých obránců Radim Kučera a Petr Gabriel.

Od prvních minut byli domácí fotbalisté těmi aktivnějšími, do první vážnější příležitosti se ale domácí dostali až v jednadvacáté minutě. Řecký útočník Ioannis Amanatidis si v pokutovém území Bielefeldu snažil najít místo na střelu, balón se ale odrazil ke Chrisovi. Jeho střela z voleje však skončila vysoko nad hostující brankou.

Tlak Eintrachtu sílil. O největší rozruch se starala trojice Fenin, Amanatidis, Chris. Na českém reprezentantovi byl zpočátku znát tlak, který na něj německá sportovní média vyvinula. Právě u něj ale začala první gólová akce utkání. V 37. minutě vybojoval míč ve středu hřiště a rozdělil jej do běhu pravému obránci Patrickovi Ochsovi. Ten před bránou našel osamoceného Amanatidise, na jehož střelu brankář Mathias Hain nestačil zareagovat.

Na konci prvního dějství na sebe exteplický forvard ještě jednou upozornil, když se pokoušel překvapit gólmana čtrnáctého týmu tabulky střelou z voleje. Gólman jeho pokus kryl.

Feninův gól po brejku

Po změně stran vrhli svěřenci Michaela Frontczecka všechny síly do ofenzivy, za což byli záhy potrestáni. Domácí založili protiútok u své šestnáctky, míče se později zmocnil Markus Weissenberger, který poněkud zbrkle vystřelil z hranice pokutového území. Míč, který brankář Hain vyrazil, se odrazil přímo na kopačku Fenina, který jej snadno zasunul do sítě. Devatenáctiletý útočník si tak připsal čtvrtou branku ve druhém bundesligovém utkání.

Dvě minuty nato mohlo být sníženo. Z levé strany centroval Jörg Böhme, který ve vymezeném území našel Sibusisa Zumu. Osamocený forvard však hlavičkoval jen vedle Nikolovovy branky. Na druhé straně si podobně vedla hlavička Chrise.

V minutě pětapadesáté dali domácí hráči najevo, že první gól nevznikl z náhodné situace. Na křídle se opět nabídl volný Ochs, který znovu posílal míč nabíhajícímu spoluhráči. Jeho přihrávku stačil tečovat Kučera, čímž trochu vychýlil směr letu míče. Weissenberger tak nastřelil pouze tyč.

O zdramatizování zápasu se hosté pokusili v 75. minutě. Rhorben Marx poslal míč do šestnáctky soupeře, kde jej Kamper přiklepl hrudí Wichniarekovi, který střelou k tyči snížil. Vyrovnat se ale Bielefeldu nepodařilo, a tak mohl Martin Fenin slavit se svým týmem druhé vítězství v řadě.

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 2:1 (1:0)
Branky: 37. Amanatidis, 47. Fenin - 75. Wichniarek

Reklama