Hlavní obsah

Fenin: Využil jsem toho, že teď mám střelecké štěstíčko

FRANKFURT/PRAHA

Skvělé dny fotbalového útočníka Martina Fenina nekončí. Dvacetiletý český reprezentant se po senzačním hattricku do sítě Herthy Berlín gólově prosadil i v druhém vystoupení v německé bundeslize v dresu Eintrachtu Frankfurt a pochvaloval si, že proti Bielefeldu využil své současné střelecké štěstí. Domácí premiéru v novém působišti si užil, uchvátila ho hlavně skvělá atmosféra zaplněného stadiónu.

Článek

Frankfurtští příznivci si Fenina rychle oblíbili. Když hlasatel před pátečním večerním zápasem četl sestavy, zabouřilo přes 40 tisíc fanoušků nejvíce právě při vyslovení jména českého útočníka. Fenin si prý souboj s Bielefeldem užil snad ještě víc než debut v Berlíně.

"Tenhle zápas se mi líbil víc. Atmosféra byla nádherná, to vyvolávání jména se nezapomíná. Hrál jsem s nároďákem v Německu, předtím na Celtiku Glasgow, ale teď to bylo poprvé před tolika lidmi, kteří fandí mému mančaftu. Zdejší diváci potvrdili, že jsou snad nejlepší v Německu, tomu se nic nevyrovná," uvedl Fenin v sobotním telefonickém rozhovoru s ČTK.

V duelu s Bielefeldem se Frankfurt nadřel mnohem víc než před týdnem. Hostující obrana v čele s českými stopery Radimem Kučerou a Petrem Gabrielem si dávala na Fenina velký pozor a dlouho nepouštěla domácí tým do šancí. "Určitě to byl o dost těžší zápas. V první půli úplně zalezli na vlastní půlku a bylo složité se tam dostat," líčil bývalý teplický útočník.

Fenin měl nastříleno, nervózní nebyl 

Nakonec to byl on, kdo odemkl hostující defenzivu. Nejprve připravil přihrávkou vedoucí gól a krátce po příchodu z kabin vstřelil čtvrtou bundesligovou branku. "V Berlíně jsem ty góly dával z brejků, šli jsme tři na dva na branku. Teď to bylo jiné. Měl jsem štěstí, že se to ke mně odrazilo. Využil jsem toho, že mi to tam teď padá," liboval si.

Po hattricku na půdě Herthy se od něj očekávalo další velké představení, ale tlak si nechtěl připouštět. "Nějak strašně nervózní jsem nebyl, nastupoval jsem celkem v klidu. V uvozovkách jsem měl nastříleno z minula. Říkal jsem si, že do toho půjdu jako v Berlíně, kdy jsem od sebe nic moc nečekal," pokračoval Fenin.

Že bude mít po dvou utkáních průměr dvou vstřelených branek na zápas, rozhodně nečekal. "Určitě velká spokojenost, jsem moc šťastný. Kdyby mi to někdo řekl, asi bych tomu nevěřil. Šel jsem do Frankfurtu spíš s tím, že chci zapadnout do týmu. Věděl jsem, že asi dostanu na začátku šanci a nastoupím, ale záruku jsem neměl. Čtyři góly jsou určitě nad plán," řekl šťastný Fenin.

Co dá tým mně, musím já dát týmu 

Během pátečního zápasu svedl několik soubojů s krajany Kučerou a Gabrielem, v druhé půli dokonce dostal první žlutou kartu, když zdržoval hru. "Vzal jsem míč do ruky, ale ta žlutá mi zas tolik nevadí. S Kučerou jsme prohodili pár slov a vyměnili si dres. Jinak byli dost naštvaní, že prohráli," řekl Fenin. Také po utkání s Bielefeldem mu na mobilní telefon dorazilo několik gratulací. "Ale nebylo to tak hrozný jako před týdnem. Nebyla to ani polovina," smál se.

Dosavadní působení ve Frankfurtu si Fenin užívá. "Frankfurt se snaží hrát fotbal, takováhle útočná hra mi maximálně vyhovuje. Navíc jsem moc rád, že máme v týmu takového hráče, jakým je Amanatidis. Nehraje na sebe, snaží se mi to raději dát. Proto jsem taky několikrát volil nahrávky. Co dá tým mně, musím dát já týmu," uvedl stříbrný medailista ze světového šampionátu dvacítek v Kanadě.

Feninovi vyhovuje také pozice týmu. Frankfurt je daleko od sestupových starostí a může hrát v klidu. "Je to ideální pozice. Nejsme ohroženi sestupem, nikdo na nás netlačí a můžeme hrát uvolněně. A kdyby se eventuálně zadařilo, nemáme daleko k poháru," dodal.

Reklama